PiotrB.  Dołączył: 19 Kwi 2006
Dzieki MacRayers, tak naprawde nie musza byc potrawy, moge byc polozone przyslowiowe kapcie. Chodzi mi o to, czy, wykorzystujac pelna moc, aranzuje cos na stole, powiedzmy 70x120, czy lampy oswietla taka powierzchnie? Chce miec pelna GO. A sprobuj zrobic pelna postac, czy obejmie swiatlo? Czy nie bedzie "cieni"?

afuszejk  Dołączył: 28 Maj 2008
PiotrB., przy takim rozmiarze softów nie ma problemu oświetlić cały stół czy osobe, szczególnie przy 2 takich, co by nie mowic, sporych softach, mam 2 x 80x120 i robie co chce : )

Co do GO to zalezy tez od odleglosci od przedmiotu.

Pozdrawiam!

afuszejk, softy, softami, ale czy ta moc lamp starczy zeby moc korzystac przyslone od 32 wzwyz. Bo jesli starczy mocy, to nie bede kupowal 2 x 600, a 2x 300. Tylko widocznie cos stoi na przeszkodzie, ze wiekszosc info jakie posiadam, to potrzebuje jednak 2 x 600, ale ja nie jestem przekonany. Stad te moje rozterki. :-/

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
MacRayers napisał/a:
Nie nie, to jest jeden ;-) z moich piesków - Lusia, córka Mini. Jak znajdę gdzieś fotki moich kochanych piesków, to wrzucę.
Jeśli to jest jeden z tych mini terierków co to nie wytrzymają w jednym miejscu 0,005s to już wiem po co te wszystkie lampy ;-) (super kochane zwierzaki :-D )

Noo, dotarly do mnie te lampki 2x600. Nie mialem czasu calkowicie rozpakowac, ale musialem, no musialem , otworzyc pudlo z lampa. Wow, prawie pol metra dlugosci!! Metalowa obudowa, bardzo solidnie zrobiona. Oczywiscie, nie jest to najnowszy model z cyfrowym wyswietlaczem, itp, ale dla mnie wystarczy. W niedziele zrobie probne zdjecia.

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
PiotrB. napisał/a:
Noo, dotarly do mnie te lampki 2x600. Nie mialem czasu calkowicie rozpakowac, ale musialem, no musialem , otworzyc pudlo z lampa. Wow, prawie pol metra dlugosci!! Metalowa obudowa, bardzo solidnie zrobiona. Oczywiscie, nie jest to najnowszy model z cyfrowym wyswietlaczem, itp, ale dla mnie wystarczy. W niedziele zrobie probne zdjecia.

Gratulacje Piotrze!
Mógłbyś napisać co to za modele etc ? Jakieś parametry?

A dzieki MacRayers, parametry takie:
2 x 600 WS, 5700 k, ladowanie 0.5-4,0 sekund, wentylatorek, triger, softboksy 80x120. Jestem dzisiaj zje.....ny, wiec zdjecia sprzetu podesle jutro. Aha, co do mocy lamp, to co masz, to starczy do digitalu i filmu 135, natomiast do sredniego i wyzej bedzie za slaby. Ja musizalem kupic mocniejsze, bo mam Fuji i LF.

MacRayers  Dołączył: 07 Wrz 2008
PiotrB. napisał/a:
2 x 600 WS, 5700 k, ladowanie 0.5-4,0 sekund, wentylatorek, triger, softboksy 80x120. Jestem dzisiaj zje.....ny, wiec zdjecia sprzetu podesle jutro

Piotrze gratuluję zakupów i pomyślności w pracy ze sprzętem. :-B

mori0220  Dołączył: 01 Lut 2009
A ja mam takie pytanie do kolegi MacRayers (ponieważ noszę się z zakupem wyposażenia do studia)...mianowicie:
Jak sprawują się po dłuższym okresie użytkowania te Powerluxy. Coś się działo, coś niedomagało... wypisz swoje spostrzeżenia, które będą dla mnie na pewno baaaardzo pomocne :-B ;-)

geeker84  Dołączył: 30 Mar 2009
No właśnie, kolego MacRayers, i kolego PiotrB., prosimy o wylewne wypowiedzi o lampach i o wrażeniach z ich dłuższego użytkowania.
Też myślę o 2x600, konkretnie ło to

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Ciekawa recenzja. I udało się napisać bez specjalnego działu na forum. Szacun!

Skocz do: