CytatCoś dziwnego się u mnie dzieje, bo w priorytecie przysłony zawsze mam niedoświetlone zdjęcia i musze korygować czas migawki ręcznie oO Może w dzień jest inaczej ale jak teraz się bawiłem to cały czas było wskazanie -3EV oO Czy to normalne i w takiej sytuacji musze sam zmienic ISO? Myślałem, ża po wybraniu wartości A aparat sam dobierze resztę, bo zdjęcie było naświetlone ok:/
CytatKolejna sprawa - co daje przycisk AE LOCK?:P Wiem, że zapamiętuje dane ustawienia no ale po co mi to skoro jeśli nie wcisnę go, to i tak za pomoca pokrętła mogę je zmienić jak po wćiśnięciu?!
CytatI jeszcze jedno - jak wybrać punktowy pomiar światła tak żeby dało się określić ten punkt? Jest taka opcja?
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
CytatMusiałeś sobie pokręcić kółeczkiem przy wciśniętym przycisku +/- (tym koło spustu). I ustawiłeś sobie korekcję na -3EV. To dlatego masz niedoświetlone. Pokręć w drugą stronę, by wskazywało 0 i będzie git
Samsung GX-1S + Schneider Kreuznach 18-55mm f/3.5-5.6 + Pentax F 35-80mm f/4-5.6 + Hanimex CX428 + baterie i statyw :P
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
"Dom jest miejscem życia człowieka"
m 50mm 1.7, m 28mm 2.8, m 135mm 3.5, kit
Samsung GX-1S + Schneider Kreuznach 18-55mm f/3.5-5.6 + Pentax F 35-80mm f/4-5.6 + Hanimex CX428 + baterie i statyw :P
"Dom jest miejscem życia człowieka"
m 50mm 1.7, m 28mm 2.8, m 135mm 3.5, kit
.....rosyjski łącznik.....
zapraszam do mojej galerii
http://picasaweb.google.pl/artur.skrabowski