Morg napisał/a:Szkoda że Pentax wycofał z produkcji tak dobry obiektyw i praktycznie nie ma nic co mogłoby go zastąpić (na filmie), dla mnie to ostateczny dowód że pełnej klatki od Pentaxa nie będzie
Sercu bliski Beskid Niski.
www.beskid-niski.pl
Kompendium wiedzy o Beskidzie Niskim,
górach, ludziach, historii i architekturze.
H.M. napisał/a:31 Ltd?
K-7|MES|S4-5.6|A2.8|FA2.0|M1.7|FA1.8|DA4-5.6
Sercu bliski Beskid Niski.
www.beskid-niski.pl
Kompendium wiedzy o Beskidzie Niskim,
górach, ludziach, historii i architekturze.
jeżeli AF się zgubi to faktycznie ciągnie po całym zakresie i troszkę to trwa, jeżeli natomiast obiekt fotografowany nie jest w zakresie makro to da35 jest szybka nawet na gx-1s (ds2) ... imo widocznie szybsza od kita.rjan napisał/a:przez co pewnie działa on wolniej od FA
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
K1, 28-105 D-FA WR, Sigma 50mm f/1,4. Metz 52 AF-1; Oldskulowy Zeiss 50 f/2 z pierścionkami macro -na półce . ;Trójnóg zwykły+pokręcony, a także mononóg :)
GX-10 i troszke starocia
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
MacRayers napisał/a:To jest ISO1250 z K7 ?
K10D był. 1100D jest.
Galeria Digart
Galeria P@PL
void napisał/a:(chyba staje się szumofobem ostatnio )
W k10 jestMacRayers napisał/a:ale ISO1250 to chyba nie jest szczyt możliwości technologicznych aparatu prawda
K10D był. 1100D jest.
Galeria Digart
Galeria P@PL
MacRayers napisał/a:bardzo ładna modelka Co do kadru - wolałbym coś wrzuconego ze światłem dziennym (lub zrób korektę na te żółcie...)
K1, 28-105 D-FA WR, Sigma 50mm f/1,4. Metz 52 AF-1; Oldskulowy Zeiss 50 f/2 z pierścionkami macro -na półce . ;Trójnóg zwykły+pokręcony, a także mononóg :)
ultorx napisał/a:Dzięki-za komplement dla mojej żony
ultorx napisał/a:Korekty na żółcie nie robiłem bo dokładnie taki odcień daje nasze ścienne oświetlenie-jest specjalnie słabe (lubimy półmrok), a i kolor ścian kremowo- żółty, więc suma daje dokładnie takie kolory Namordowałem się deczko, żeby balans bieli oddawał kolory w tym oświetleniu tak jak wyglądają w realu (przynajmniej na moim monitorze -a kalibrowany był tydzień temu ) .
ultorx napisał/a:Szumy wyłażą niestety przy dłuższych czasach od ISO 800-i fakt powyżej 1000 są w podobnym natężeniu do tych z K-10-tylko fakturę mają inną i więcej jest luminancji a mniej kolorowego.
ultorx napisał/a:otek ze światłem dziennym z tej Sigmy jeszcze ni mom czasu brak i pogoda felerna - w domu i tak ciemno a na zewnatrz mżawa i mgła -nic tylko spożywać
void napisał/a:W k10 jest
Musiałbym Cię do domu zaprosić-to co wyszło po poprawce nie jest absolutnie zgodne z kolorystyką pokoju-nic tu nimom w takim kolorze jak u Ciebie po pipetowaniu, a moja żona nie pije tyle żeby się tak blado czeronego koloru skóry dorobić już nie mówiąc o lekko sinych ustach;u nas jest 21 stopni ,a nie -21MacRayers napisał/a:Specem nie jestem, ale nie podoba mi się odcień skóry. To wygląda deko nieładnie... Tutaj bym starał się korygować. Na szybko korekta pipetką w iPhoto :
MacRayers napisał/a:Na moje pogoda idealna - miękkie światło do portretów. Ja uwielbiam w takich warunkach robić zdjęcia w plenerze...
ultorx napisał/a:Musiałbym Cię do domu zaprosić-to co wyszło po poprawce nie jest absolutnie zgodne z kolorystyką pokoju-nic tu nimom w takim kolorze jak u Ciebie po pipetowaniu, a moja żona nie pije tyle żeby się tak blado czeronego koloru skóry dorobić już nie mówiąc o lekko sinych ustach;u nas jest 21 stopni ,a nie -21
ultorx napisał/a:Nie wiem gdzie zamieszkujesz-u mne jest miękka zupa do mieszania, a nie światło
K5II, K70, DA 14, FA 31, FA43, DA 70, DA 16-50, DA 20-40, DA 50-135, DA 60-250, PLM 55-300
www.skyjoy.pl
szukałem na forum ale nie znalazłemaction01 napisał/a:Jeśli kogoś nie obrzydza napis Samsung to jeszcze są dostępne 35/2
cyfranka+analogów kilka+szkiełek przeróżnych mnóstwo. Czyli Pentaxy, Canony, Minolty i pewnie coś jeszcze dokupię