O to to. Zgadzam się całkowicie.mygosia napisał/a:Osiedle-twierdze, to dla mnie porazka...
Ludzie mowia, ze czuja sie w nich bezpiecznie - ogrodzenie pod pradem, 10 straznikow z bronia, szmery bajery.
Ja sie czuje bezpiecznie, gdy moge sobie zostawic otwarte drzwi w domu , a na podjezdzie auto z kluczykami w srodku...
mygosia napisał/a:tzn mowisz o budownictwie, architekturze?
PiotrR napisał/a:Ja ma taki widok w bloku z lat 70 w centrum Krakowa
Inspirujący. Nie rozprasza Cię.Stachu napisał/a:Ja widok mam taki:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pentagram napisał/a:opiszon, to duże, rzucające ostry cień, to pewnie kościół
Pentagram napisał/a:ten wielki prostokąt z płaskim dachem, ta jakiś "markiet"?
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
Stachu napisał/a:Arch na PG.
Mygosia, Stachu będzie się do tego świetnie nadawał po studiach (i zdobyciu uprawnień).mygosia napisał/a:I kto mi teraz domek zaprojektuje?
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
pozdrawiam,
dzerrry
pozdrawiam,
dzerrry
To już chyba tylko zależy od projektanta i jego podejścia do klienta. Czy będzie na siłę wciskał najnowsze trendy i udowadniał, że dobra architektura ma się składać z prostopadłościanów, czy może weźmie pod uwagę wymagania przyszłego właściciela domu.mygosia napisał/a:Ale myslisz, ze bedzie umial zaprojektowac przytulny, maly domek w drewnie, w momencie jak teraz wymagaja od niego kubistycznych, nowoczesnych bryl?
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
mygosia napisał/a:a o nowej szkole, to chyba jeszcze nie slyszalam
mygosia napisał/a:teraz wymagaja od niego kubistycznych, nowoczesnych bryl?
Mniej wiecej.opiszon napisał/a:dzerry, mieszkasz tam gdzie strzałka z A
Bajana to juz w ogole wypas, na dzisiejsze standardy to total exclusive, bo zabudowa nie przekracza 4 pieter, no i do Wrzeszcza to jakies 10 minut spacerkiem.opiszon napisał/a:mój kuzyn mieszkał po drugiej stronie lotniska - na Bajana
pozdrawiam,
dzerrry