krzysztofwkr  Dołączył: 01 Lip 2009
Samsung GX-1L + lampa Pentax AF160
Witam serdecznie, mam następujące pytanie, co to jest za lampa i czy można jej ew. bezpiecznie używać z tym aparatem, tak na szybko ją podłączyłem i wydaje się, że wszystko działa.. Nie mogę nic znaleźć na temat tej lampy, może ktoś z forumowiczów wie coś na jej temat?? Będę wdzięczny za informacje.

Generic  Dołączył: 09 Lis 2007

Dzięki, przejrzałem tą instrukcję ale niestety trochę kiepsko z językiem i tak do końca nie wiele z tego mogę wyciągnąć, może jesteś w stanie podać mi jakieś informacje bliższe..??

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
krzysztofwkr wygląda na to, że lampa ma tryb automatyczny - dwa zakresy: 0,5m-4m i 1m-6m (przełączane suwaczkiem z tyłu). Ma też tryb ręczny (M), ale nie widzę jak sterować mocą błysku i pewnie błyska tylko na full. Czyli, że ekspozycje w aparacie (ISO i przysłona dla danej odległości od obiektu) ustawiasz wg tabelki z tyłu lampy.

Dzięki, chyba tak jest jak piszesz. Chciałem mieć pewność czy można jej używać z tym aparatem, gdzieś czytałem, że może się coś uszkodzić w aparacie tzn. coś tam spalić, ale chyba napięcia są zgodne i można jej używać. No chyba, że coś jest jednak nie zgodne, jeśli tak jest to proszę o potwierdzenie. Dzięki z góry.

Skocz do: