Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
a ja mam wielką nadzieję że nie. Wizjer optyczny pokazuje więcej kolorówsylwiusz napisał/a:miejmy nadzieję, że wkrótce dołączy do nich i Pentax.
Yashica Mat124, Canon 100d
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Eldred napisał/a:Bawiłem się G1, wizjer jest ciekawy ale przypomina mi to czasy użytkowania hybrydy canona s1is, nie chcę powracać do tych czasów, nie ma to ani krzty feelingu, nie wiem co po za ew. podświetleniem przemawia za wyższością takiego wizjera, wyświetlenie informacji bezpośrednio na nim?
CytatChyba wolę parametry poniżej wizjera a nie na nim.
CytatCzy da rade zamontować jakoś dodatkową matrycę "roboczą" specjalnie do tego LV tak, żeby nie trzeba było używać lustra, czy jednak była by ona zamontowana w komorze pryzmatu?
Samp napisał/a:sylwiusz, a gdzie jest to Twoje charakterystyczne: ;) na końcu wypowiedzi?
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
Akurat tych rzeczy wogóle nie potrzebuję, ale:sylwiusz napisał/a:histogram na zywo, podglad na biezaco balansu bieli, linie pomocnicze bez wymiany matowki
To jest moim zdaniem ogromna zaleta, jeśłi przy utrzymaniu jasności można zrobić mniejsze szkła, i przy utrzymaniu wielkości matrycy mniejszy aparat, to jestem jak najbardziej za.sylwiusz napisał/a:zmniejsza sie rozmiar korpusu oraz szkiel, ktore moga byc wielkosci tych do dalmierzy
Yashica Mat124, Canon 100d
pawelek-79 napisał/a:Przy dobrym EVF możnaby zrezygnować z zewnętrznego LCD
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
thrackan napisał/a:...i wtedy dać akcesoryjny, większy wyświetlacz lcd na kabelku
Eldred napisał/a:Problem polega na tym że nie widziałem jeszcze obiektywu dedykowanego pod 4/3 który miałby f1.4
Eldred napisał/a:co więcej matryca jest mniejszą niż aps-c
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
pawelek-79 napisał/a:A co powiesz o wpinanym lcd w sanki lampy i sierowanym w górę, jak matówka w lustrzankach bez kominka?
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
sylwiusz napisał/a:Ale wiem, ze za pare dni bedzie wielka, kilkudniowa konferencja Pentaxa dla dealerow - cos powaznego sie szykuje, za pare dni pewnie ladnych pare osob w Europie bedzie nawet wiedzialo co
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
gebi napisał/a:prototypy bezlusterkowych "luster"?
sylwiusz napisał/a:dwoch 35/1.4 do FF
Crow napisał/a:A ja to bym chciał zasadzić na bagnet bezlustrowca moje limitedy...
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F