KristoVeeR napisał/a:COUNTRY : Nigeria
KristoVeeR napisał/a:nie wiem czy ufać takiemu komuś?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Co to jest: leży w trawie i nie dycha? Kadycha
Żeby sie dać na ten szwindel nabrać to trzeba być chyba kretynem ...CytatOszustwo to aktualnie wyciąga od naiwnych w samych Stanach Zjednoczonych około 1 miliona dolarów dziennie - i tak już od lat, a zjawisko to coraz bardziej się nasila. Dla Nigerii jest to trzecia co do wielkości przychodów "gałąź przemysłu"
Nie, po prostu w ten sposob nawiazuja z toba osobisty kontakt, a potem wciagaja Cie w jakas gierke. Najpewniej dostaniesz mejla, ze jego klient jest przesladowany i nie moze przeprowadzac transakcji, bo rzad je automatycznie przejmie, no ale jesli wplacisz przez Western Union 250 euro kosztow operacyjnych, to na pewno cos sie wymysli, a ta kase oczywiscie dostaniesz z powrotemKristoVeeR napisał/a:Czyli że to złodzieje co konta okradają? Czy jak?
pozdrawiam,
dzerrry
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
KristoVeeR napisał/a:nie wiem czy ufać takiemu komuś
A po cholere komu w Nigerii nr konta gdziekolwiek na swiecie? Prawie wszystkie instytucje i polowa sprzedawcow allegro jawnie publikuje numery kont. Tu chodzi tylko o nawiazanie kontaktu - tak jak Cyganka, ktora w podziece za rzucony datek "za darmo" ci powrozy i nagle nie wiesz jak i gdzie ginie ci portfel.radekone napisał/a:Stary nigeryjski przekret polegajacy na wyciaganiu numerow kont
pozdrawiam,
dzerrry
radekone napisał/a:ale ze trafili z tym na allegro to chyba nowosc.
Yeti napisał/a:radekone napisał/a:ale ze trafili z tym na allegro to chyba nowosc.
Ta "nowość' ma już kilka lat
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
pozdrawiam,
dzerrry
KristoVeeR napisał/a:Skoro ten Chryzjusz Chakier będzie spadkobiercą, to chyba mu się udało?
Co może się stać jeśli podam mu dane do przelewu?
*ist DS & k-x
pozdrawiam,
dzerrry