diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
matth napisał/a:
Szczerze polecam AQQ, używam ze 2 lata i nie mam zastrzeżeń

tez polecam - najlepszy komunikator

Desmond  Dołączył: 07 Paź 2008
deckard napisał/a:
Tylko miranda! www.miranda-im.com
Miranda to jest wypasiony komunikator, ale trzeba mieć chęć go skonfigurować na własną miarę. Jest do niego sporo wtyczek, ale mam wrażenie że tylko niewielka ich część jest rozwijana obecnie (pozostałe albo mają błędy, albo są niekompatybilne z nowymi wersjami Mirandy).

pikolo  Dołączył: 06 Gru 2006
http://www.kadu.net/monitor/ - Monitor Serwerów GG

Cytat
Czepiliście się tego Pidgina , przecież już pisałem że to wina serwerów GG , na innych komunikatorach było to samo .

a czy oprócz ciebie ktoś jeszcze miał takie problemy jak ty ? , jeżeli to była wina serwera gg to inni użytkownicy tego protokołu też musieli mieć takie same obajwy.

Thadeus  Dołączył: 21 Mar 2008
bEEf, czyżby ktoś wskrzesił trupa Konnekta?

Nie wiem jaki problem z Mirandą ja mam skonfigurowaną z minimalna ilością wtyczek najpotrzebniejszych. Nawet w sumie się nie wysilałem z konfiguracja, tylko wgranie wtyczki i wstępne ustawienie co mi odpowiada :D I tak działa z 3 lata od ostatniej zmiany tylko wtyczki na nowsze wersje i program uaktualniam.

A co do linuxa. Kadu, Kopete, Psi działają bardzo dobrze warto potestować. W sumie PSi chyba najbardziej będzie Ci pasować bo można go na wielu platformach odpalić.

http://psi-im.org/ - jak kto chce potestować,
www.miranda-im.org - jak kto chce naprawde dopracowac komunikator do siebie i zeby nie zjadała więcej niz 1% procesora :D

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
Cytat
Pod moim numer GG jest wyświetlany nie chciany link .
Nie chciany przez moją osobę , link do pewnego serwera "ze zdjęciami " czyli dla znajomych jestem zwykłym spamerem .
A co ma do tego komunikator , zmieniałem na inny i było to samo , ludzie piszcie o przyczynę takiego faktu , a nie piszecie o jakiś popierdułkach . :roll:

roket, zmień hasło w profilu. Przeskanuj komputer pod kątem wirusów - albo ktoś złamał hasło do konta, albo masz wirusa który skanuje pliki z hasłami i przesyla je do kogoś.

Cytat
Nie wiem jaki problem z Mirandą ja mam skonfigurowaną z minimalna ilością wtyczek najpotrzebniejszych.
Co kto lubi, dotychczas wszystkie osoby którym polecałem Mirandę dały sobie z nią spokój. A to wtyczek się im nie chciało szukać, a to coś. Dlatego mówie, że trzeba to sobie umieć skonfigurowac, jak ktoś przechodzi z GG gdzie jest pierdyliard opcji zjadających 66,6% procesora i potem chce mieć podobnie w Mirce, to niestety - trzeba trochę posiedzieć i pościągac, pokonfigurować; czego większosci osób się nie chce.

[ Dodano: 2009-10-17, 17:06 ]
roket napisał/a:
[edit] To GG to wielkie G , chyba czas na Jabbera czy Jogger , tylko z kim wtedy rozmawiać.
Hehe, no właśnie :P Ja mam Jabbera, mam Tlena, ale kontaktów na tych protokołach łącznie mam z 6.

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
Desmond napisał/a:
roket, zmień hasło w profilu. Przeskanuj komputer pod kątem wirusów - albo ktoś złamał hasło do konta, albo masz wirusa który skanuje pliki z hasłami i przesyla je do kogoś.

na linuksie? To żona chyba, co najwyżej :P

Desmond, Zmieniłem hasło zobaczymy , przeskanowałem Clamtk i nic nie wykryło , ale nie znam człowieka któremu by coś wykryło na Linuksie .
Po zmianie hasła komunikat "Błąd połączenia rozłączony" :evil:

roket napisał/a:
ale nie znam człowieka któremu by coś wykryło na Linuksie .
No tak, nie doczytałem że Linuxa używasz. Hasło zmieniłeś na koncie, czy w programie też? Zapewne tu i tu, ale lepiej się upewnić; spróbuj może zalogować się na konto z innego komputera z innej sieci. Może ktoś się tak bawi w sieci lokalnej (miałem administratorów co podmieniali reklamy które wyświetlało gg na reklamy swojej firmy).

Ostatecznie skontaktuj się z administracją GG

Desmond,
Cytat
Prędzej skorzystam z Poczty Polskiej. ;-)

roket napisał/a:
Desmond,
Cytat
Prędzej skorzystam z Poczty Polskiej. ;-)
Masz uprzedzenia, pamiętaj że kto inny jest tam dyrektorem i dyktuje politykę firmy, kto inny pisze ten pożal się komunikator, a kto inny siedzi na helpdesku. Zresztą tak jak napisałem - "w ostateczności".

Po przejrzeniu tematu już wiem że winowajcą jest serwer 8-) , który dodaje spam.
Po zmianie hasła w Pidginie nadal nie można połączyć się z serwerem GG.
Cytat
"w ostateczności"
zrezygnuję z usług tego protokołu.
Poważnie. :evil:
[edit] Zainstalowałem PSI , i nie mogę się połączyć [Server Error] :evilsmile:

bilans:
Pidgin [po zmianie hasła] nie działa , wywaliłem .
Kopete działa ,ale nie mogę zmienić hasła . :?:
PSI server error .

erpe  Dołączył: 06 Maj 2007
Poczekajcie na NK Talk (czy jakoś tak). To będzie hit! :evilsmile:

Co jest z tym PSI , nie chce łączyć , konto mam na jid.dug.net.pl.

Skocz do: