pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Czy ktos ma doswiadczenia z tym filmem?
SuperA, K10D, 67II, MC: 24, SMC: 50, 90, 135, 35-105, 18-55
http://marcinkosciolek.com
Yeti napisał/a:Niedawno właśnie zrobiłem sobie mały zapas Plus-X`ów bo faktycznie u nas są jakby nieznane. Coś zupełnie innego niż FP4, wg mnie trochę podobne do NP 22 jeśli te ostatnie kiedyś miałeś w aparacie.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
technik219 napisał/a:A NP-22 bardzo dobrze pamiętam
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
Yeti napisał/a:technik219 napisał/a:A NP-22 bardzo dobrze pamiętam
Kiedyś to były dobre filmy..... - ale jak były to nikt tego nie doceniał
modern art = i could do that + yes, but you didn't
guerilla napisał/a:a w czym Np-22 tak dużo lepsze od dzisiejszych filmów?
jakbyś zrobił więcej to zauważyłbyś że w niczym nie ustępują Plus-X`owi, a może nawet mają nad nim pewną przewagę.guerilla napisał/a:ja "zrobiłem" z 6 rolek, znalezionych przy remoncie mieszkania
modern art = i could do that + yes, but you didn't
guerilla napisał/a:To ty napisałeś że są lepsze od współczesnych filmów
guerilla napisał/a:a w czym Np-22 tak dużo lepsze od dzisiejszych filmów?
Nie wiem czy w Chinach, ale to rzeczywiście jakieś popłuczyny. A najgorsze, że każda partia może być inna i inaczej się wołać.Yeti napisał/a:Zauważyłem natomiast różnicę na minus pomiędzy starym APX 100 Agfy a współczesną repliką produkowaną chyba w Chinach.
Yeti napisał/a:Niestety materiały światłoczułe odchodzą w przeszłość i to chyba jest powodem mniejszej dbałości o utrzymanie jakości.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Pioter napisał/a:fotografia wtedy była magią
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
fotonyf napisał/a:będą dla miłośników/snobów (odpowiednie wybrać)
Nikt nie obiecywał, ze hobby będzie tanie.technik219 napisał/a:fotonyf napisał/a:
będą dla miłośników/snobów (odpowiednie wybrać)
Tylko za ile?
fotonyf
zestawy K classic & digi & M42; MF: Mamiya RZ67; szkła i jakieś dodatki do tego wszystkiego i jeszcze L-758D
fotonyf
technik219 napisał/a:niezwykle pocieszające jest to
technik219 napisał/a:wszyscy, którzy pod swoimi powiększeniami dopiszą "Gelatin-silver process" awansują do miana artystów
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again