Pentax K10d +takie tam różne DA, FA, M i o takich tam różnych światełkach i ogniskowych
Co to jest: leży w trawie i nie dycha? Kadycha
Przemekbelch napisał/a:teraz mam 1MB cache jak mniemam. A w tym jest ich 12MB.
Przemekbelch napisał/a:Pamięć w PC to 1GB 667Mhz. Tutaj ma być 4GB 1066Mhz.
Desmond napisał/a:Inna sprawa - padł mi slot ramu na karcie. Najpierw były efektowne zawieszki, potem kilka niebieskich ekranów aż w końcu przy starcie wyskakiwał czarny ekran (przekładałem ram parę razy bo miałem dwie kości, zatrybił dopiero jak jeden slot pusty zostawiłem).
Desmond napisał/a:A, ten acer kosztował 2,6 k, więc chyba do kategorii "droższe" się zalicza ;>
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pentax K10d +takie tam różne DA, FA, M i o takich tam różnych światełkach i ogniskowych
Przekładałem pamięci na wszystkie możliwe sposoby, wszystkie kombinacje, cokolwiek bym nie włożył do tego slotu to nie działało. Ale przyznam, że slotów nie przedmuchiwałem.Szumak napisał/a:2. Sprawdziłeś obie kości osobno? Częściej uszkodzeniu ulega kość pamięci.
Testy rób przy pomocy memtest86+
Znajomy ma Della (XPS 1330 albo coś takiego), ma go krócej odemnie a już mu płytę główną już wymieniali, klawiaturę i coś jeszcze. Ale ma gwarancję "Next business day", serwisant mu do domu przyjeżdżał.CytatJa kupiłem rozbudowaną Toshibę L300, mam ją od 6 miesięcy, 2 razy była w serwisie i kwalifikuje się do trzeciej wizyty. Wymieniona była płyta główna, bios a teraz pada inwerter napięcia podświetlenia matrycy.
Co to jest: leży w trawie i nie dycha? Kadycha
Przemekbelch napisał/a:Tutaj: http://www.cpubenchmark.n...100+%40+2.26GHz także ma znacznie więcej pkt (2,252 ma p9700, 3,349 ten czterojajowiec).
Przemekbelch napisał/a:Ale tak myślę, że skoro intel wycenia Q9100 na ponad 500 dolarów więcej, to coś musi być na rzeczy ?
Effendi napisał/a:Wtedy też nie odczujesz żadnej różnicy bo Twój dysk nie wyrobi i będzie wąskim gardłem.
Effendi napisał/a:a RAM zawsze można dokupić za grosze jeśli jest 2. wolny slot.
| Pentax programA | Smena 8M | Pudełko po ciastkach | Zeiss Tessar 2.8 |
Thadeus napisał/a:Szumak, Troche Cie rozczaruje Toshiba to obecnie straszny chłam - nie jest to juz ta sam toshiba która była za czasów Pentiumów pierwszych. Okres spadkowy jakos od 3-4 lat.
Thadeus napisał/a:(home zdaje się ma ograniczenie co do obsługiwanych procesorów do 2 sztuk (lub rdzeni jak kto woli).
Thadeus napisał/a:Do tego musiał byś zainstalować Linuxa z jądrem SMP