MZ-5N|K-5"|K100DS|X10
FA43|FA24-90|FA100-300|F28|F24-50|F70-210|DA18-135|DA14|Jupiter K 135/3.5|SB-24|
VW Kafer 1200/68'
opiszon napisał/a:a widzisz taką możliwość, żeby to zrobić
fanmario napisał/a:Ten wygięty złoty element prawdopodobnie blokuje
Jacek S napisał/a:Potem delikatnie włóż wtyczkę tym razem poprawnie
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:sił mi dla was już braknie
andrusz napisał/a:specmisiek kotka pewnie zamyka oczy po przedbłysku pomiarowym PTTL. Rzeczywiście szybka jest, bo ten przedbłysk jest 0,1ms przed błyskiem głównym. Jedyny ratunek, to włączyć funkcję redukcji czerwonych oczu dla kotów
K7+18-55 WR+kit 2 + 540FGZ+*50-135 f 2,8 sdm+ 28-70 f 4+ FA 50 f1.4 + A 50 f 1,4 +K 50 f 1,4 +M 50 f 1,4 + Pentax 35mm f2 + Tamron 17-50 f2,8 +43 mm limited
Jacek S napisał/a:Lubię Twoją pewność siebie![]()
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
specmisiek napisał/a:U mnie wtyczka wchodzi i jest połączenie-ale wydaje mi się że inaczej jakoś ta wtyczka wchodzi niż w moim byłym k20D (szkoda że już nie mogę porównać)
Ściślej i jakby bardziej ,,prowadnicowo" -trudno mi znaleźć właściwe słowo![]()
"... i owoc żywota twojego je ZUS..."
specmisiek napisał/a:Osobiście jak tu czytałem na forum używam czytnika kart-ale to nie o to chodzi bo podłączenie to daje i inne mozliwości sterowania aparatem z komputera więc jednak jest ważne..
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
sculptor napisał/a:specmisiek, jako szczęśliwy właściciel twojej k20d a zarazem nowy k-7 sprawdziłem ową wtyczkę. Dla mnie chodzą niemal identycznie. W k20d trochę łatwiej, ale nie wiele. W każdym razie w dwóch przypadkach bardzo dobrze.
MacRayers napisał/a:specmisiek, z tego co się orientuję, to K7 nie ma oprogramownia do sterowania z poziomu komputera W K20D opcja ta bardzo ułatwiała mi pracę.
K7+18-55 WR+kit 2 + 540FGZ+*50-135 f 2,8 sdm+ 28-70 f 4+ FA 50 f1.4 + A 50 f 1,4 +K 50 f 1,4 +M 50 f 1,4 + Pentax 35mm f2 + Tamron 17-50 f2,8 +43 mm limited
specmisiek napisał/a:sculptor Widzisz! Jednak się okazało że kolekcjonujesz puszki![]()
(jak Ci na priv sugerowałem)
A druga dla kobiety? Jak rozumiem..sculptor napisał/a:Jedną kupuję drugą sprzedaję... Teraz do sprzedanie idzie k10d.
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
specmisiek napisał/a:A druga dla kobiety? Jak rozumiem..![]()
![]()
Jacek S napisał/a:Wolę siedzieć na forum. Przynajmniej nic nie popsuję a jak wyjdzie nowy model co będzie mial mniejsze szumy to sprzedam nieużywany k-7.
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
Benek napisał/a:Spotkałem się gdzieś na tutejszym forum z opinią, że k-x ma mniejsze szumy niż k-7. Może zamień k-7 na k-x?
Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
opiszon napisał/a:zastanawiam się tylko czy jest sens odsyłać sprzęt, bo teoretycznie oddać trzeba sprzęt używany, nieuszkodzonya ciężko mi będzie udowodnić w razie czego, że uszkodzony był od początku,
opiszon napisał/a:ew uszkodzenie wynikło z rozwarstwionej wtyczki w kablu (tak to wygląda niestety)
opiszon napisał/a:napisałem zapytanie do serwisu apollo ile czasu załatwiają naprawę takiej popierdółki - w razie czego to bym im w wolnym czasie sprzęcior podesłał
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
Benek napisał/a:Wiem, że teraz już po ptokach, ale chyba popełniłeś błąd, wciskając to na chama.
Benek napisał/a:Czyli gniazdo było wlutowane OK, nie na odwrót?!
Benek napisał/a:A pytałeś, ile to może kosztować?
CytatPewnie standardowo, 14 dni roboczych, czyli praktycznie miesiąc.
opiszon napisał/a:absolutnie nie wciskałem w tym stadium niczego na chama