K20D +trzyjedenjedenosiem
40tygodni.pl
Pentax 645, MX, MZ5, Z1p, Ds, K-1, K-01, 750z, Q
wiktor33 napisał/a:Jobo CPE powinien byc z liftem
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
SQ6GIT napisał/a:Czy ten lift jest jakoś bardzo przydatny?
Yeti napisał/a:Ale próbne wołanie musisz zrobić, ciągłe mieszanie skraca czas wywoływania.
SQ6GIT napisał/a:choroba, a tak na oko to o ile skrócić w pierwszej próbie? HP5 w D76 1+1 wywoływałem 13 minut dotychczas, to jak teraz?
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
Co masz na mysli piszac syf?radekone napisał/a:Ogolnie, czy uzywanie procesora w jakis zasadniczy sposob redukuje laczna ilosc syfu generowana przy wywolywaniu filmow b&w?
Tak.radekone napisał/a:Czy zuzywa sie mniej chemii?
Tak. Chociaz z drugiej strony, niektorzy twierdza, ze przez wywolywania roatycyjne spada ostrosc, no i nie mozna za bardzo polegac na czasach z sieci, bo przy wolaniu rotacyjnym wywolywacz inaczej sie zachowuje i trzeba skracac czasy. Szczegoly masz wyzej.radekone napisał/a:Czy mozna zaobserwowac wieksza powtarzalnosc wynikow wywolywania?
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Co masz na mysli piszac syf?
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
radekone napisał/a:A dokladniej, wydaje mi sie, ze calosc jest bardziej kompaktowa i niemiejscozerna itp.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Wyobrazenie. CPE to straszna landara jest. Ja nie mialbym gdzie tego trzymac na przyklad.radekone napisał/a:Czy jest to tylko moje wyobrazenie?
pozdrawiam,
dzerrry
Pozdrawiam
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
To jest jakaś myśl.gilby napisał/a:Ja bym zlecił, dogadał się z kimś, kto to dobrze robi i cieszył się fotografowaniem.
To wiem.Daniel napisał/a:do czarno-białch wystarczy dobry koreks.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
jorge.martinez napisał/a:Chyba popadam w pułapkę myślenia: nowy gadżet załatwi wszystkie moje problemy
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
gilby napisał/a:nie myślałeś, żeby komuś zlecić wywołanie?
Pozdrawiam
"Gdzieś ludzie są w więzieniach i gdzieś jest inny świat
i ptaki do Tybetu lecą przez przełęcz Windy Gap;
Chińska do zup przyprawa - słoiczek Tiananmen
i dwoje się spotyka... rozmawiają przed snem"
dzerry napisał/a:niektorzy twierdza, ze przez wywolywania rotacyjne spada ostrosc
Pentax 645, MX, MZ5, Z1p, Ds, K-1, K-01, 750z, Q