Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
emigrant :-P Dobra, pytam poważnie. Może mi ktoś udzielić odpowiedzi ktoś wie? Ktoś może korzystał z takiego rabatu?

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
awakqwq, to prawda. Aby uzyskać rabat kupujący musi mieszkać w USA. Odsyła się chyba rachunek i jakiś kod, a później dostajesz zwrot kasy w postaci czeku.

[ Dodano: 2007-04-04, 22:31 ]
Acha wypełnia się jeszcze kupon rabatowy

Zdano napisał/a:
Odsyła się chyba rachunek i jakiś kod, a później dostajesz zwrot kasy w postaci czeku.
Acha wypełnia się jeszcze kupon rabatowy

No to wcale nie znaczy że trzeba mieszkac w USA. Wystarczy tam być na czas operacji Zakup wysyłka odbiór. Trzeba wyciąc wypełnić wysłać i czekać, aż wyślą czek. Pytanie ile trwa ta procedura?

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
awakqwq napisał/a:
Pytanie ile trwa ta procedura

Z tego co wiem, może trwać ponad miesiąc.

To kicha, ale można spróbować :D

sylwiusz  Dołączył: 19 Kwi 2006
awakqwq napisał/a:
No to wcale nie znaczy że trzeba mieszkac w USA. Wystarczy tam być na czas operacji Zakup wysyłka odbiór. Trzeba wyciąc wypełnić wysłać i czekać, aż wyślą czek. Pytanie ile trwa ta procedura?

W warunkach uzyskania rabatu jest napisane wyraznie "2) Offer good only for USA, APO and FPO addresses." - znaczy sie adresy tylko w USA, albo na calym swiecie, ale pod warunkiem ze stacjonujesz w jednostce amerykanskiej armii badz marynarki :lol: :lol: :lol: :lol:
Tak wiec koniec spekulacji :mrgreen:

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Wystarczy podać adres w USA. Tyle. Żadnych komplikacji, ale trzeba pamiętać, że czek przychodzi imienny, więc na formularzu trzeba podać imię osoby która jest w stanie wypłacic kasę w Stanach. Cała procedura trwa ok 2 miesięcy. Jedyny problem, to niewłasciwy kod UPC dla DA70 Limited na formularzu rabatowym - rabat jest realizowany przez zewnętrzną firmę, która numer UPC traktuje bardzo dosłownie i zwrotu za DA70 nie wypłaca.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
jaad75 napisał/a:
Cała procedura trwa ok 2 miesięcy. Jedyny problem, to niewłasciwy kod UPC dla DA70 Limited na formularzu rabatowym - rabat jest realizowany przez zewnętrzną firmę, która numer UPC traktuje bardzo dosłownie i zwrotu za DA70 nie wypłaca.
Trzeba wtedy zadzwonić do Pentax USA, oni wtedy nakrzyczą na ExpressGroup i status rabatu zmieni się z Rejected na Qualified. :)
Wiem, bo tak miałem.

Skocz do: