Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
MacRayers napisał/a:No i tak rodzą się legendy. Wierz mi - miałem K200D, przechodziłem z energizerami problemy. Sugerowałem się, że skoro bateryjki tej firmy w zestawie działają dobrze, to akku tym bardziej. Nic bardziej mylnego. Uważam, że sporo osób ma z nimi problem (w mojej rodzinie choćby). Kupiłem w MediaMarkt ładowarkę SONY (biała z wyświetlaczem LCD, z opcją rozładowywania) + 4 aku SONY 2700. Po naładowaniu w domu, włożeniu do K200D mogłem zrobić przeszło 600 zdjęć.
Łukaszzz napisał/a:Każdy kto kupuje lustro, system jednego producenta kolekcjonuje graty i marzy o dozbieraniu na lepsze cacka...
makak napisał/a:Wystarczy spojrzeć na mnogość tematów odnośnie CZĘSTYCH problemów z zasilaniem w przypadku Pentaxowych DSLRów zasilanych paluchami.
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
K-30 10-20,8,70-300,50
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
MacRayers napisał/a:ale czy czasami nie dajesz się nabrać na marketingowy bełkot ?
piotrek0001 napisał/a:Hej ja jeszce raz znalazłem paragon od łądowarki MAXCOM zakupionej w carefour 4 2008 roku... moge iść z paragonem i rządać zwrotu pieniędzy ? czy może to ze ładowarka się popsuła ?? prosze o szybką odpowiedź.
D700
Pentax K-5II | Sigmy 17-50 mm f/2.8 i 50-150 mm f/2.8 | AF FGZ 540 | grip i inne drobiazgi
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Pentax K-5II | Sigmy 17-50 mm f/2.8 i 50-150 mm f/2.8 | AF FGZ 540 | grip i inne drobiazgi
Cytat
A sprawdzałeś czy na 100% jest padnięta przy ładowaniu innych akumulatorków ?
U mnie sprawdziłem na drugim komplecie i wyszło jasno że ładowarka nadaje się do śmieci bo po minucie od podpięcia do prądu wskazywała naładowanie.
K-30 10-20,8,70-300,50
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
Kiedyś kasetka, szkła i rower, dziś zawodowo NIKON
Strange69 napisał/a:A jeśli faktycznie prądożerność jest winą puszki, to co konkretnie za taki stan rzeczy odpowiada (może odpowiadać)?
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
W tamtym roku robiłem zdjęcia w górach. Mróz był taki, aż mi aparat oszroniło. Komplet Eneloopów wytrzymał pełne 2 dni. Zrobiłem ok. 8 GB zdjęć.rysiekll napisał/a:To uważaj żebyś się nie zawiódł , ponieważ jest już zimno! Mam Eneloop'y i byłem z nich zadowolony dopóki nie zaczęły padać straaasznie szybko ... oczywiście umknął mi fakt że fociłem w zimie na powietrzu