Po diabła. Ogląda na 20 calowym monitorze.Kuzyn Mygosi napisał/a:poza tym chciałbym widzieć jak chodzą Twojemu bratu filmy 1920x1080 skompresowane w X264
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
K-1 | K-3 II | K-5 | S A 18-35/1.8 | FA 77/1.8 | Irix 15/2.4 | F 50/1.7 | DA 55-300/4-5.8 | DA* 300/4 | TC 1.4x | A 28/2.8 | M135/3.5 |
http://marekskruch.pl
Bóg widząc, że światłość jest dobra, oddzielił ją od ciemności. [Rdz. 1-4]
pozdrawiam,
deckard
N
Nawet gdyby znalazła się nowa płyta z AGP to bym tego nie kupował ... szkoda kasy inwestować w nowy komputer który na starcie będzie przestarzały.deckard napisał/a:Przy wyborze nowej płyty zwróć uwagę czy grafikę masz na AGP czy już na PCI-Express.
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
izbkp napisał/a:Właśnie zmieniłem podzespoły w starym kompie i z p4-2.4B zrobił się i5-750. Generalnie operacja kosztowała ok 1400 zł. Kupiłem za to (w Agito) płytę główna Intel DP55WB, procesor i 4GB ramu. Do tego dokupiłem używaną - prostą i pasywnie chłodzoną kartę graficzną z chipsetem Nvidii 8500gt (bo nie gram więc na super-mega-hiper parametrach 3d mi nie zależało) oraz 400W zasilacz (Delta) - dyski i obudowę miałem ze starego kompa. Wszystko śmiga jak tra lala, nawet XP podniósł się bez re-instalacji (i co ciekawe bez problemu się aktywował). W tej chwili najwolniejszym elementem systemu stał się twardy dysk (mam WDC 320gb z serii RAID). Na wirtualnej maszynie postawiłem W7 RC na którym zainstalowałem betę LR3 i powiem, że pod względem szybkości (i komfortu pracy) wywoływanie na tym rawów to bajka ;)
Kuzyn Mygosi napisał/a:zestaw z Phenom II 945 wyjdzie taniej o ~209 zł przy czym płyta będzie bardziej rozbudowana
"Living is easy with eyes closed"
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
izbkp napisał/a:operacja kosztowała ok 1400 zł. Kupiłem za to (w Agito) płytę główna Intel DP55WB, procesor i 4GB ramu. Do tego dokupiłem używaną - prostą i pasywnie chłodzoną kartę graficzną z chipsetem Nvidii 8500gt (bo nie gram więc na super-mega-hiper parametrach 3d mi nie zależało) oraz 400W zasilacz (Delta)
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
Na intelach Photoshop szybciej chodzi (http://www.tomshardware.c...-CS-4,1387.html ) . .... ale Mygosia z Photoshopa korzystać raczej nie będzie więc ;)sołtys napisał/a:Kuzyn Mygosi napisał/a:zestaw z Phenom II 945 wyjdzie taniej o ~209 zł przy czym płyta będzie bardziej rozbudowana
Tylko, że trzeba pamiętać, że intel wspiera Adobe (albo Adobe wspiera intela ... czy jakoś tak) a AMD nie. Nie pamiętam co to daje i na co wpływa, ale tak słyszałem.
W dodatku jak miałem AMD, to dziwne rzeczy działy się w LR. Problemy z przejściami tonalnymi. Na procku Intela tego nie było. Fafniak też to zauważył. Ale to było ze 2-3 lata temu.Kuzyn Mygosi napisał/a:Na intelach Photoshop szybciej chodzi
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Kuzyn Mygosi napisał/a:Mygosia z Photoshopa korzystać raczej nie będzie
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Kuzyn Mygosi napisał/a:Na intelach Photoshop szybciej chodzi (http://www.tomshardware.c...-CS-4,1387.html ) .
(...)
ps. jak widać wyraźnie w PS intele lepiej wypadają
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
Problem z przejściami tonalnymi w zal. od CPU? - jak dla mnie "mission impossible" ... ale może cuda się zdarzają ;)argawen napisał/a:W dodatku jak miałem AMD, to dziwne rzeczy działy się w LR. Problemy z przejściami tonalnymi. Na procku Intela tego nie było. Fafniak też to zauważył. Ale to było ze 2-3 lata temu.Kuzyn Mygosi napisał/a:Na intelach Photoshop szybciej chodzi
Tak oglądam Twoją płytę (najnowszą) i tam za wiele kondensatorów polimerowych nie widzę ... a są bardziej "długowieczne" niż elektrolity. Sekcja zasilania też wygląda skąpo (6 tranzystorów jeśli dobrze widzę). ... jakoś zupełnie bez rewelacji tak na mój gust ... może się mylę ... może nieizbkp napisał/a:płytach Intela (a tylko takich używam bo uważam, że cała reszta nie dorasta im jakościowo do pięt).
Kuzyn Mygosi napisał/a:Problem z przejściami tonalnymi w zal. od CPU? - jak dla mnie "mission impossible" ... ale może cuda się zdarzają ;)