Kuzyn Mygosi  Dołączył: 08 Wrz 2008
gezeb napisał/a:
Kuzyn Mygosi napisał/a:
Problem z przejściami tonalnymi w zal. od CPU? - jak dla mnie "mission impossible" ... ale może cuda się zdarzają ;)

Cuda nie cuda , problemy były http://pentax.org.pl/view...5&highlight=amd ja w tamtym czasie też próbowałem AMD i odpuściłem , rok temu z ciekawości oglądałem kilka obrazków na MSI PR21 ( AtlonX2 ) nic się nie zmieniło :(
Czyli błąd softu.

ps. daj jakiś plik do wywołania (na którym wywalają się te krzaki) to sprawdzę u siebie

gezeb  Dołączył: 26 Maj 2007
Na Intelu ten sam pracował dobrze ( RT , showFoto , Lightzone ,PPL ) , próbowałem na kilku AMD plus grafika Nvidia i ATI , może miałem pecha , bo są użytkownicy którzy pracują na AMD i kłopotów nie zglaszają .
Na obrazkach wschód/zachód slońca nawet nie trzeba było zbytnio się wpatrywać by to zobaczyć .

gezeb napisał/a:
Na Intelu ten sam pracował dobrze ( RT , showFoto , Lightzone ,PPL ) , próbowałem na kilku AMD plus grafika Nvidia i ATI , może miałem pecha , bo są użytkownicy którzy pracują na AMD i kłopotów nie zglaszają .
Na obrazkach wschód/zachód slońca nawet nie trzeba było zbytnio się wpatrywać by to zobaczyć .
Możesz gdzieś dać plik do badań ... sprawdził bym to z ciekawości ... czy nadal tak jest czy już nie.

ps. bo rozumiem że to musi być RAW i odpowiedni program ...

no_name  Dołączył: 01 Cze 2009
zawsze miałem AMD i w życiu takich jaj nie miałem w wyrawiarkach od Adobe

Dzięki udostępnionemu przez gazeb'a plikowi RAW (*.pef), otworzyłem tego RAW'a w windowsowej przeglądarce i jest bez zniekształceń ... szukam programu na którym się pojawią ... co proponujecie? (co można ściągnąć? ... jakiś trial może?)

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Kuzyn Mygosi, hallo! Mowa jest o "problemie" współpracy softu Adobe + AMD ... aczkolwiek nie wiem czy jakiegokolwiek softu Adobe do zdjęć czy konkretnych.

sołtys napisał/a:
Kuzyn Mygosi, hallo! Mowa jest o "problemie" współpracy softu Adobe + AMD.
W takim razie nie mam jak tego sprawdzić.

... swoją drogą ... HALLOOOO ... skąd ja niby mam wiedzieć co to jest "ACR "

http://pentax.org.pl/view...5&highlight=amd

... skoro problem jest tylko w photoshop to ewidentnie widać że Adobe specjalnie olewa AMD ... może intel dał w łapę... odpalili by kilka milionów $ kary za monopolistyczne praktyki AMD to by się ADOBE + INTEL odechciało sabotażu :lol:

mygosia  Dołączyła: 19 Kwi 2006
Kuzyn Mygosi napisał/a:
skąd ja niby mam wiedzieć co to jest "ACR "

Instrukcje wyszukiwarki masz w mojej stopce :evilsmile:

Podobno a Adobe Lightroom 2 też jest problem ... ściągnę Triala to sprawdzę.

mygosia napisał/a:
Kuzyn Mygosi napisał/a:
skąd ja niby mam wiedzieć co to jest "ACR "

Instrukcje wyszukiwarki masz w mojej stopce :evilsmile:
I ?

I jak poszukasz, to bedziesz wiedzial co to jest ACR :roll:

mygosia napisał/a:
I jak poszukasz, to bedziesz wiedzial co to jest ACR :roll:
... dzięki za "pomoc" :lol: ... swoją droga korzystałaś kiedyś z tej wyszukiwarki? ... wpisz ACR i popatrz na encyklopedyczne wyniki

sołtys  Dołączył: 19 Kwi 2006
Kuzyn Mygosi napisał/a:

A gdzie ja pisałem o ACR? Hallo! :-P

sołtys napisał/a:
Kuzyn Mygosi napisał/a:

A gdzie ja pisałem o ACR? Hallo! :-P
O Photoshopie i artefaktach też nei pisałeś więc ...

Kuzyn Mygosi, a poczytales moja instrukcje?

Wpisz - ACR
zaznacz przeszukiwanie tylko tematow
pokazuj tylko posty

I masz cale 17 wynikow.

bix  Dołączył: 22 Sty 2008
izbkp napisał/a:
ba, pamiętam nawet procesory AMD wyprodukowane przez Intela

Proszę jaka nowość... One były produkowane jako KLONY procesorów Intel'a. Dlatego działały na płytach głównych z socket'ami pod procesory Intel Pentium.

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
można powiedzieć więcej

AMD produkował procesory Intela, oficjalnie dla Intela - był podwykonawcą

potem znając budowę produkowanych dla Intela procków, zaczęli dalej tłuc swoje, pod swoją marką
były nawet jakieś procesy sądowe i AMD musiało przestać korzystać z mikrokodów Intela dostarczonych za czasów licencyjnej produkcji ;-)

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
tfu, faktycznie powinno być 'procesory Intela wyprodukowane przez AMD' (np TAKI) ;)

Powiem tak po Waszemu: ściągnąłem APL (2.2 64 bit) aby sprawdzić ten PEF i na AMD jest OK

... a teraz wersja dla reszty:

W programie Adobe Photoshop Ligthtroom (wersja 2.2 64 bit) w rawie (z tych z rozszerzeniem *.PEF) nie ma na procesorze firmy AMD najmniejszych artefaktów (Athlon X2 3600+).

izbkp  Dołączył: 15 Gru 2008
Hehe, po prostu zmień nicka na AMD Lover i już ;)

izbkp napisał/a:
Hehe, po prostu zmień nicka na AMD Lover i już ;)
Aha ... czyli jak się pisze że na AMD są problemy w jakimś programie to jest OK ... a jak się napisze że nie ma (że zostały wyeliminowane w tym programie) to jest się "LOVER"? - gratuluję tłoku myślenia x-P

ps. swoją drogą nie ja pisałem że płyty Intela są the best i wszystko inne do pięt im nie dorasta ... OMG przyganiał kocioł garncowi

... co ciekawe Ja napisałem że Photoshop chodzi statystycznie lepiej na Intelach (szybciej) ... zaraz będę Intel LOVER ? :lol: :lol: :lol:

Skocz do: