WMV to format dosyć zamknięty ... lepiej operować na kontenerze AVI ... ew. docelowo MKV ... a kompresować w DivX choć najlepszą jakość do objętości daje X264 ... ale nie wszystko sobie z tym radzi.pawelek-79 napisał/a:Zrobiłem filmik na K7 i złożyłem go w Windows Movie Maker (format WMV). Niestety tego formatu nie czyta zarówno Sub-Edit Player jaki VirtualDub. Dziwne trochę. Z reguły nie mam problemu z odtwarzaniem plików o rozszerzeniu WMV. Chciałem trochę skompresować ten filmik, bo ok.40s ma ok. 40MB.
Czy ten program potrafi zmienić sam kontener bez rekompresji Video i Audio ?Blesso napisał/a:TO SPRAWDZAŁEŚ ?
Kuzyn Mygosi napisał/a:najlepszą jakość do objętości daje X264
m5+ canon 35/2, epson r d1 + 21/4, canon p 50/1.2, cv 28/1.9
X264/h264 nie są kompresorami dźwięku ;)romeoad napisał/a:Kuzyn Mygosi napisał/a:najlepszą jakość do objętości daje X264
Jeśli miałeś na myśli standart kompresji obrazu i dźwięku, to nazywa się on h.264
x264 to nazwa wolnej (co nie znaczy, że niezbyt szybkiej ) biblioteki, która umożliwia kompresję h.264.
romeoad napisał/a:Kuzyn Mygosi: x264 - myślę że tam znajdziesz na to odpowiedź.
Cytatx264 is a free library for encoding H264/AVC video streams.