K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
andrusz napisał/a:jak długo pracują na bateriach?
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Kiwak napisał/a:Ja tam tylko audiobooki
Jacek S napisał/a:Samo wyświetlanie tekstu na e-papierze już prawie nie rusza baterii. Co pokaże praktyka to druga sprawa
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Ha, nie wiem skąd jesteś, bo jakoś trzymasz to w tajemnicy, ale ...słyszałeś o czymś takim jak biblioteka? Ja korzystam z takiej dla niewidomych (także dla dyslektyków i ludzi w odpowiednim wieku). Wadą tego rozwiązania jest zapis magnetyczny Pamiętacie wynalazek philipsa zwany Compact Casette? Chociaż, jak w samochodzie jest odtwarzacz z magnetofonem, to to jest dość wygodne.Jacek S napisał/a:ograniczona ilość pozycji
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Kiwak napisał/a:I wychodzą nowe, vide "Narrenturm"
mygosia napisał/a:Czesto nie moge strawic glosu lektora
Kiwak napisał/a:słyszałeś o czymś takim jak biblioteka?
Wolne żarty. Książka faktycznie ma parę lat, ale ja mówię o tegorocznej realizacji w formie słuchowiska; podobno wypas, z rozmachem zrobione. Już niedługo będę "czytał"Szumak napisał/a:Kiwak napisał/a:
I wychodzą nowe, vide "Narrenturm"
Pozycja z 2003 roku ;)
http://pl.wikipedia.org/wiki/BibliotekaJacek S napisał/a:Kiwak napisał/a:
słyszałeś o czymś takim jak biblioteka?
Nie.
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
andrusz napisał/a:Używa ktoś czytnika e-booków? Zastanawiam się czy wygodnie się z tego korzysta, czy są polskie literki, czy można czytać PDF-y, jak długo pracują na bateriach?
andrusz napisał/a:Chciałbym mieć mozliwość załadowania sobie książki, dokumentacji, fragmentów stron WWW... i potem je sobie czytać w autobusie lub tramwaju. Albo przed snem
andrusz napisał/a:Pocket Edition jest w lepszej cenie, ale ekran tylko 5 cali. Nie wiem, czy to nie za mało.
andrusz napisał/a:
Nie podoba mi się tylko, że ekran mają dotykowy
andrusz napisał/a:I gdzies czytałem, że obsługa PDF-ów jest ograniczona. Może ktoś wie coś więcej na ten temat?
Kiwak napisał/a:wymienionych przez Ciebie pozycji nie czytałem, jeszcze nie dorosłem do dzieł.
andrusz napisał/a:Zdecydowanie chcę coś większego. I lekkiego. Chyba, że są jakieś większe palmtopy? Obecnie mam laptopa 12-cali, ale nie nadaje się to do czytania w tramwaju. Poza tym po 2-3 godz. bateria pada. Może taki tablet, jak piszesz - poszukam.
andrusz napisał/a:Aha - nie cierpię dotykowych ekranów. Ja będę na to patrzył godzinami i nie wyobrażam sobie, że co chwilę mam to czyścić i odtłuszczać
klimecki_ napisał/a:to moze jakis umpc? np rodzinka sony vaio vgn-ux* (modele np ux1xn albo ux380(p/n)), ekran dotykowy (<5" ale z bardzo duza rozdzialka i swietnej jakosci) i nie (jest cos co dziala jak mysz, jest pelna klawiatura), procek pentium M (wiec w raczej silny w porownaniu do roznych atomow, cpu palmtopow czy czytaczek dedykowanych), dysk ssd
klimecki_ napisał/a:eeee uzywam zwykle piorka, nie mialem nigdy dotykowca w wersji 'lustrzanej' i jest ok