bEEf napisał/a:Cytatzakup K100d to wciaz sporo ponad 2000zl co moim zdaniem przy cenie innych 10M luster jest chore
Szczerze mówiąc w nosie mam cenę innych 10MP luster - jeśli MP jest jedynym wyznacznikiem jakości aparatu, to najlepszy na rynku jest Nikon d40x - kosztuje tyle co kasetka, a ma 10MP, no nic, tylko brać to cudo. A potem bracketing można sobie robić ręcznie, jak się ma szybkie palce, bo w menu zapomnieli dodać![]()
Fafniak napisał/a:- a chodzi o cos innego ?FraZa napisał/a:Bardzo mnie interesuje czy te 4 dodatkowe mln i nowy przetwornik dużo dają, czy to raczej profit głównie dla wielkości odbitek
PZ1, KX i kupa szkieł
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Dla mnie także, w K10D wystarczyło by mi te 6 MB. Były inne powody zakupu tej puszki. Jeżeli miał bym wybierać z innego systemu, to chyba tylko N80.Michu napisał/a:Dla mnie 10MP to gadget
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Sam jesteś gadżet. Wolisz wejść do ciemnego kościoła z 10Mpix bez SR, czy z 6Mpix i SR? Lampę zjadł pies dzień wcześniej, a za rozstawienie statywu karają pozbawieniem dziewictwa.Alek napisał/a:Myslalem o A100 czy 400d. Jakby nie patrzec, z punktu widzenia jakosci wiekszych wydrukow to zawsze 10M bedzie gora nad 6M i jest to decydujacy argument. Reszta, SR to gadzety, smutne ale tak jest.
Michu napisał/a:Nie bardzo Alek. Wszystko bowiem zależy od preferencji. Dla mnie 10MP to gadget. W przeciwieństwie do np. sprawnego AF. Dla innych to będzie SR. Ale z tego, co zauważyłem, to większość osób na tym forum nie jest chore na wyścig megapikseli.
Jarek Dabrowski napisał/a:Sam jesteś gadżet. Wolisz wejść do ciemnego kościoła z 10Mpix bez SR, czy z 6Mpix i SR? Lampę zjadł pies dzień wcześniej, a za rozstawienie statywu karają pozbawieniem dziewictwa.Alek napisał/a:Myslalem o A100 czy 400d. Jakby nie patrzec, z punktu widzenia jakosci wiekszych wydrukow to zawsze 10M bedzie gora nad 6M i jest to decydujacy argument. Reszta, SR to gadzety, smutne ale tak jest.
Jarek Dabrowski napisał/a:Sam jesteś gadżet. Wolisz wejść do ciemnego kościoła z 10Mpix bez SR, czy z 6Mpix i SR? Lampę zjadł pies dzień wcześniej, a za rozstawienie statywu karają pozbawieniem dziewictwa.Alek napisał/a:Myslalem o A100 czy 400d. Jakby nie patrzec, z punktu widzenia jakosci wiekszych wydrukow to zawsze 10M bedzie gora nad 6M i jest to decydujacy argument. Reszta, SR to gadzety, smutne ale tak jest.
PZ1, KX i kupa szkieł
Mam odbitki 11x14 cali z *ist DS. No i się uśmiecham, rzeczywiście, bo ładne są.Alek napisał/a:17x27cm w 300dpi to smiech.
Jarek Dabrowski napisał/a:Mam odbitki 11x14 cali z *ist DS. No i się uśmiecham, rzeczywiście, bo ładne są.Alek napisał/a:17x27cm w 300dpi to smiech.
Kończąc temat z mojej strony, powiem tylko, że jak potłuczony gadasz o tych cyfrówkach, limitedach, porównaniach, podczas gdy (z tego co mi wiadomo) nie miałeś przyjemności sprawdzenia tego w praktyce. To tak trochę, jak słuchanie księdza rozprawiającego o seksie.
[ Dodano: 2007-04-05, 11:40 ]
Po jakiego grzyba dwa razy cytujesz to samo?
PZ1, KX i kupa szkieł
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
awakqwq napisał/a:Alek IMHO za bardzo wierzysz w markingowe mamboyambo.
PZ1, KX i kupa szkieł
CytatWszystko poza rozdzielczoscia do sa gazdety
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
pewno czeka na 645D ...Michu napisał/a:Alek. Dla mnie największą zagadką związaną z Tobą jest to, dlaczego nie kupisz po prostu średniego formatu.
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
bEEf napisał/a:Cytatzakup K100d to wciaz sporo ponad 2000zl co moim zdaniem przy cenie innych 10M luster jest chore
Szczerze mówiąc w nosie mam cenę innych 10MP luster - jeśli MP jest jedynym wyznacznikiem jakości aparatu, to najlepszy na rynku jest Nikon d40x - kosztuje tyle co kasetka, a ma 10MP, no nic, tylko brać to cudo. A potem bracketing można sobie robić ręcznie, jak się ma szybkie palce, bo w menu zapomnieli dodać![]()
Cytatstary, cos ci się po… lo.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Michu napisał/a:Alek. Dla mnie największą zagadką związaną z Tobą jest to, dlaczego nie kupisz po prostu średniego formatu.
http://www.dj-shaunbaker....aker-020563.jpg
wiktor33 napisał/a:bEEf napisał/a:Cytatzakup K100d to wciaz sporo ponad 2000zl co moim zdaniem przy cenie innych 10M luster jest chore
stary, cos ci się po… lo. Jakie 10MP w d40? Tego nie sposob porownac z Ds!
A Spinner ma calkowita racje! Majac Ds lepiej poczekac na nastepce K10, albo przynajmniej do jesieni. W miedzyczasie dokupic pare stalek, na poczatek np. Limited 40/2,8, filtr polaryzacyjny, dobry statyw, kabelek do wyzwalania, szara kartke Kodaka i troche popracowac nad stylem. A co do formatów, to 6 MP z Ds naprawde wytarcza do wydruków wystawowych nawet A-0!
PZ1, KX i kupa szkieł
Jarek Dabrowski napisał/a:Panowie, dwie rzeczy:
1. Słownictwo.
2. Cięcie cytatów (Alek).
Jak się nie dostosujecie, to posty będą lecieć tam gdzie ich miejsce.
PZ1, KX i kupa szkieł
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Tok'Ra napisał/a:widzialem autentycznego Japonczyka z dwoma lustrzankami na szyi uwieszonymi jak psy, bo to jakies ciezkie Canony z gripami byly (...)
I to wydaje mi się jest slusznym rozwiazaniem - nie zmiana, ale dokupienie![]()