Benek napisał/a:To na przód są dwa dekielki czy jeden (ten sam na obiektyw i na osłonę psłon., czy osobno na osłonę, osobno na obiektyw)?
kaczor napisał/a:Aż wstyd się przyznać, ale nie ma to jak trwać prawie rok w niewiedzy .
Tak więc od dzisiaj mam da40 z osłonką przeciwsłoneczną. Nie wiem o czym ja myślałem, ale zawsze jak widziałem gdzieś zdjęcia 40 to zastanawiałem się czemu ja nie mam takiej fajnej osłonki... Ten dekielek jest taki mały, że nie sądziłem iż można go jeszcze rozkręcić
Crow napisał/a:Na obiektyw nakręcasz osłonę a na osłonę malutki dekielek. Innymi słowy nie "zatkasz" szkła aż nie złożysz tego dwuczęściowego puzzla.
nx10 , 16/2.4, 30/2, 18-55, SEF-42A
Crow napisał/a:Moje szkło już było nawet na części pierwsze rozebrane, a nie żeby tam dekielki odkręcane Te trybeńki i przekładnie w środku to po prostu miodzik. Jak w szwajcarskim zegarku.
♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ ♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫
Crow napisał/a:Jak kupisz pochwal się jak niski masz numer seryjny
Czy ktoś wie gdzie jest zielony guzik w nikonie....?
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Czy ktoś wie gdzie jest zielony guzik w nikonie....?
Yashica Mat124, Canon 100d
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
MacRayers napisał/a:Szybko i na temat - ma ktoś ochotę wymienić się okres tygodnia, dwóch swojego DA40 na np. małą lub długą gwiazdkę ?
Jestem do dyspozycji jak coś...
K-7 | DA 21 LTD | DA 40 LTD | DA70 LTD | 48AF-1
gacek07 napisał/a:Jezeli oferta jest aktualna, to jestem chetny :)
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
K 1 II, KP i od 8 do 300
ME-S, ME-F, Mz-5n, Z-1p
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron