Dancer napisał/a:No jak to K.... o co???
Na 5 stronicowym wątku tłumaczyli Ci, że RC rządzi się swoimi prawami a Ty nadal z uporem maniaka Nap.....lasz zdjęcia robione w swoim programie w miejscu gdzie ich nie powinno być.
deckard napisał/a:Pebal, na regatach jachtów też pokazujesz co potrafisz motorówką?
Jarek Dabrowski napisał/a:Dancer, luz, święta idą. Szkoda nerw.
Pozdrawiam
Michał
K10D+Sigma10-20+Pentax50-135
Manfrotto055XProB+804RC2
Pebal napisał/a:Czy zamieszczone przeze mnie zdjęcie w czymś Ci przeszkadza?
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
JackDeJack napisał/a:Pebal napisał/a:Czy zamieszczone przeze mnie zdjęcie w czymś Ci przeszkadza?
Tak.
I uprzedzając twoje pytanie: "dlaczego ?"
Z tego właśnie powodu.
A jak jeszcze chcesz powodów, to od siebie moge powiedzieć że piszesz program który reklamujesz na forum i przy pomocy użytkowników jednocześnie testujesz. O ile wiem to jest to wersja okrojona (max rozmiar pliku wyjściowego), bo wersja finalna będzie za kasę.
Jeśli podany wątek potraktować jako reklamę to po gwiazdce kolorowi mogą go zamknąć jako niezgodny z regulaminem forum.
Masz swój wątek to tam wrzucaj sample, próby i inne testy nie musisz reklamować się wszędzie.
Z mojej strony wszystko.
nie ma mnie w internecie
Mamy dbać o atmosferę na forum więc do mety.Pebal napisał/a:Raczysz chyba sobie żartować.
NaprawdęPebal napisał/a:Zamieściłem zdjęcie w wątku, nie pisząc jak było obrobione, więc posądzasz mnie o coś czego nie zrobiłem.
Pebal napisał/a:Co złego w pokazaniu poza konkursem, co można zrobić ze zdjęciem w niedopuszczonym do zawodów oprogramowaniu?
Absolutnie nie. Ale w RawChallenge pokazujemy fotki obrabiane zgodnie z zasadami - nawet poza konkursem - taki Gentlemans Agreement.Pebal napisał/a:Mam rozumieć, że mam zakaz publikowania jakichkolwiek zdjęć na forum tylko dlatego, że potrafię napisać działający program?
Absolutnie nie. Daje całkiem fajne efekty, ale nie w tym wątku.Pebal napisał/a:Co zaś do mojego programu to rozumiem, że bardzo Ci on przeszkadza.
Szanuję ale ty chyba nie szanujesz nas.Pebal napisał/a:Nie potrafisz uszanować tego, że ktoś wkłada wiele serca w coś
Chyba nie tak do końca bo jednak w zamian dostajesz info od testerów które pozwala ci poprawić to i owo co oszczędza ci czas testówPebal napisał/a:co udostępnia innym za darmo
gdyby ich nie było to bym nie wytykał.Pebal napisał/a:i wytykasz wprowadzone ograniczenia
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
Pebal napisał/a:Co zaś do mojego programu to rozumiem, że bardzo Ci on przeszkadza.
nie ma mnie w internecie
JackDeJack napisał/a:
NaprawdęPebal napisał/a:Zamieściłem zdjęcie w wątku, nie pisząc jak było obrobione, więc posądzasz mnie o coś czego nie zrobiłem.
JackDeJack napisał/a:Absolutnie nie. Ale w RawChallenge pokazujemy fotki obrabiane zgodnie z zasadami - nawet poza konkursem - taki Gentlemans Agreement.Pebal napisał/a:Co złego w pokazaniu poza konkursem, co można zrobić ze zdjęciem w niedopuszczonym do zawodów oprogramowaniu?
Mam rozumieć, że mam zakaz publikowania jakichkolwiek zdjęć na forum tylko dlatego, że potrafię napisać działający program?
JackDeJack napisał/a:Absolutnie nie. Daje całkiem fajne efekty, ale nie w tym wątku.Pebal napisał/a:Co zaś do mojego programu to rozumiem, że bardzo Ci on przeszkadza.
JackDeJack napisał/a:Szanuję ale ty chyba nie szanujesz nas.Pebal napisał/a:Nie potrafisz uszanować tego, że ktoś wkłada wiele serca w coś
JackDeJack napisał/a:Chyba nie tak do końca bo jednak w zamian dostajesz info od testerów które pozwala ci poprawić to i owo co oszczędza ci czas testówPebal napisał/a:co udostępnia innym za darmo
JackDeJack napisał/a:gdyby ich nie było to bym nie wytykał.Pebal napisał/a:i wytykasz wprowadzone ograniczenia
tatsuo_ki napisał/a:sluchaj Pebal, nawet gdybys wypalal ten program na CD i rozdawał biednym, nie zmieniłoby to faktu, że po prostu psujesz ludziom zabawę.
Grupa umówiła się, że gra w nożną, a Ty wbiegasz na boisko, chwytasz piłkę w ręce i zaczynasz grać w koszykówkę. Jeszcze do tego masz pretensje, że nie doceniają twojego dwutaktu i rzutów za 3.
Standardem było dotąd, iż w wątku zdjęcia pojawiają się tylko te, które zostały przesłane na e-mail konkursowy. Już raz wszedłeś na wojenną ścieżkę, teraz znowu. Tak jakbyś zupełnie nie pamiętał, co się działo wtedy, albo co gorsza uprawiał agresywny marketing. Nie ważne, co o mnie mówią, ważne żeby mówili.
Do znudzenia było powtarzane - podstawowym założeniem jest, by każdy pokazał swój osobisty "sznyt" do każdego zdjęcia z osobna. Nie "kolejne zdjęcie, które obrabiam w ten sam sposób, co wszystkie poprzednie". Wątek pozwala uzmysłowić, że z jednego RAWa może powstać mnóstwo pomysłów na efekt końcowy, a nie to, że z mnóstwa RAWow może powstać jeden pomysł na efekt końcowy.
ale po co ja sie tu produkuje... i tak, za nie dalej jak 5, góra 10 RAW Challange'ow znowu wrzucisz swoją konwersję...
Pebal napisał/a:Może ktoś chciałby to zobaczyć, to taki grzech?
Pebal napisał/a:JackDeJack napisał/a:
Pebal napisał/a:
Zamieściłem zdjęcie w wątku, nie pisząc jak było obrobione, więc posądzasz mnie o coś czego nie zrobiłem.
Naprawdę
Naprawde, patrz mój pierwszy post w tym wątku.
Pebal napisał/a:Co złego w pokazaniu poza konkursem, co można zrobić ze zdjęciem w niedopuszczonym do zawodów oprogramowaniu?
nie ma mnie w internecie
Tak, masz rację. Ja na przykład mamroczę o nim przez sen. Znam również wiele kobiet, które przestały chodzic na zakupy, bo śledzą rozwój programu tak dokładnie, że nie chcą przegapić żadnej nowej wersji. A historycy powoli przekonują się do opcji, żeby demokratyczne Niemcy pod władzą Honeckera, zamiast DDR, nazywać HDR.Pebal napisał/a:To Wy sami bez przerwy wspominacie o moim programie.
tatsuo_ki napisał/a:
czlowieku, nie kumasz bazy, ze w tym watku nikt nie chce ogladac efektu pracy twojego programu? masz zalozony watek ze swoim programem, w nim pisz: "sluchajcie, wrzucilem w swojego HDRa ostatni RAW Challange - takie efekty: ". I tam sie ludzie beda zachwycac, jaki to j** program napisales, ze wymiata razem z butami wszystkie "ręczne" obrobki.
tatsuo_ki napisał/a:i nie wykrecaj kota ogonem, bo powiedziales:
nie trzeba być Sherlokiem Holmsem, żeby wykoncypować, iż zwyczajnie przyznałeś się do użycia swojego "tworu" dla uzyskania prezentowanego zdjęcia.
także zdecyduj się w końcu na jedną linię obrony...
Jarek Dabrowski napisał/a:Tak, masz rację. Ja na przykład mamroczę o nim przez sen. Znam również wiele kobiet, które przestały chodzic na zakupy, bo śledzą rozwój programu tak dokładnie, że nie chcą przegapić żadnej nowej wersji. A historycy powoli przekonują się do opcji, żeby demokratyczne Niemcy pod władzą Honeckera, zamiast DDR, nazywać HDR.Pebal napisał/a:To Wy sami bez przerwy wspominacie o moim programie.
Pozdrawiam
Michał
K10D+Sigma10-20+Pentax50-135
Manfrotto055XProB+804RC2
Dancer napisał/a:I na dodatek się perfidnie śmiejesz!:
Pebal napisał/a:fotki zgodne z zasadami można zgłosić do konkursu, więc późniejsza ich prezentacja byłaby bez sensu.
Pebal napisał/a:Wrzuć [zdjęcie] do mojego programu i zobacz co Ci wyjdzie, to może przestaniesz się czepiać.
Pebal napisał/a:
A jaki jest sens pokazywania poza konkursem fotki, która nie może wziąć udziału w konkursie bo powstała niezgodnie z jego zasadami?
Pebal napisał/a:Uprzedzając możliwą odpowiedź typu:
Pebal napisał/a:Wrzuć [zdjęcie] do mojego programu i zobacz co Ci wyjdzie, to może przestaniesz się czepiać.
Jest to niemożliwe, ponieważ nie używam windows.
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:wiesz co Pebal, wymysl jakis temat (tylko blagam nie rzucaj "HDR", licze chociaz na odrobine kreatywnosci), zapros mnie tutaj: http://pentax.org.pl/viewforum.php?f=42, bedziesz mogl uzywac czego tam sobie chcesz, w kazdym razie jesli wygrasz, przy najblizszej mozliwej okazji, komisyjnie zostanie sprawdzone, iz wszedlem pod stol i zaszczekalem, a za kazdym razem, gdy ktos bedzie mial obiekcje, ze wstawiasz jakies zdjecie napisze posta tresci:
Pebal ma prawo wstawiac zdjecia w swoich postach, nie istotne czy jest to temat o HDR czy nie! Być może ktoś chciałby zobaczyć to zdjęcie. I koniec!
no. i nie musisz sie zastanawiac, nad konsekwencjami ewentualnje porażki. Wystarczy mi smak goryczy w twoich ustach.
tatsuo_ki napisał/a:z drugiej strony, szkoda czasu...
Pebal napisał/a:Ja staram się tylko pokazać, że można lepiej poradzić sobie z niektórymi problemami technicznymi.
Pebal napisał/a:Potrafię lepiej panować nad światłem i cieniem
Pebal napisał/a:Gdy tak się stanie, to pewnie będziecie mogli z nich korzystać, bo wdrożyło je wielkie Adobe
Pebal napisał/a:Na szczęście są jeszcze ludzie, którym dla innych czasu nie szkoda
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:Pebal napisał/a:Ja staram się tylko pokazać, że można lepiej poradzić sobie z niektórymi problemami technicznymi.
jakkolwiek zaczepnie to zabrzmi, zależy co nazwiemy " lepiej" i co "problemem".
tatsuo_ki napisał/a:
z calym szacunkiem, ale "lepiej" to panował nad światłem Ansel Adams na przykład. Twój program sprowadza wszystko do jednego waloru, obrazki są płaskie, mówią o wszystkim i o niczym, brakuje właśnie światła i cienia, wszystko ląduje w półtonach. nazwałbym to właśnie brakiem jakiejkolwiek kontroli, bo jak się nie wie, gdzie powinno być jaśniej, a gdzie ciemniej, żeby to naprawdę dobrze wyglądało, no to się robi "Jelenie na rykowisku"... a że internauci łykają to jak młode pelikany i sikają ze szczęścia, jakie pożal się Boże, obrazki im wychodzą prosto z tego... no to już mi po prostu przykro się robi... zero klimatu, nastawianie się na technikalia itd. itp. ...
tatsuo_ki napisał/a:spoko, nawet jak dadzą to wbudowane jako kolejny filtr i będzie dawało gwarancję wygranej na wszystkich okolicznych konkursach, nigdy go nie użyję... a jeśli chodzi o możliwość jego używania wtedy w RC, no to czas pokaże, za innych nie będę decydował...
tatsuo_ki napisał/a:Pebal napisał/a:Na szczęście są jeszcze ludzie, którym dla innych czasu nie szkoda
dzięki temu masz kilkudziesięciu darmowych betatesterów...
tatsuo_ki napisał/a:bo "spory bonus" to nie będzie w tym wypadku miał jakiegoś większego znaczenia finansowego, z całym szacunkiem...
tatsuo_ki napisał/a:zreszta, posty i tak pojdą wek, jak mygosia wstanie, albo Samp ją ubiegnie... w najlepszym wypadku zostaną, mam nadzieję, wyekspediowane do wątku o SNS-HDR.
tatsuo_ki napisał/a:w każdym razie, to wszystko, to było moje osobiste zdanie, można się z nim nie zgadzać, tego typu fotografia może się podobać i może być uznana jako warta zaproponowanych kiedyś przez autora pieniędzy.
tatsuo_ki napisał/a:wszelka zbieżność imion i nazwisk mogła być zamierzona, ale za zmniejszenie efektywności sprzedażowej proszę do mnie pretensji nie mieć
Śniadanie mi wypadło przez nos.Pebal napisał/a:Potrafię lepiej panować nad światłem i cieniem