Pentax K10D | Sigma 17-70 F2.8-4.5 macro, Weltblick 300 F5.6, Phoenix 650-1300 (2600 z TC x2)
Lumix GX80 | Lumix G 12–32 f/3.5–5.6, Lumix G 45-150 f/4.0-5.6, Olympus M.Zuiko 45mm f/1.8
Marooned napisał/a:Na Ukrainie miałem kilka przypadków, które jakby dały mi odwagi.
Ustawiam aparat, szybkie podniesienie do oka, przymierzenie, strzał, ściema, że niby co innego robię.. ale "obiekt" się zorientował i... obdarował mnie uśmiechem. I tak kilka razy.. więc blokada jednak tkwi w mojej łepetynie
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Potwierdzam i rób swoje...Meggido napisał/a:myslę, że nie masz się czym przejmować. Kąśliwe uwagi Twoich "kolegów" wynikają tylko z ich szeroko pojętej zazdrości. Olej to i baw się dobrze dalej
K-5, K 100d + Grip DICAIN/SMC-DA 18-55/SMC-FA 28-70/Sigma 70-300 APO II/METZ 58 AF-1/GOLDPHOTO YH324C + YH 430/POWERLUX FW-2 /Blendy ROTIN okrągłe 5w1, 110cm/Dyfuzor LIGHTSPHERE/Torba TAMRAC Pro 8/Plecak LOWEPRO,kubki,smycze,koszulki...
Cytati ciasnych horyzontów.
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
pozdr. wojtek
trumil9 napisał/a:Moze po prostu powiesz kolegom, ze twoja dawna kolezanka, ktora mieszka teraz np we Francji czy Niemczech chcialaby zobaczyc jakich masz kolegow w klasie bo z kolei jej kolezanki szkolne sa ciekawe jak wygladaja Polacy w ich wieku?
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
K-3 K200 +....kilkadziesiąt kilo gratów...
Marooned napisał/a:więc blokada jednak tkwi w mojej łepetynie
Cytatwięc blokada jednak tkwi w mojej łepetynie
CytatTrzeba zebrać się w sobie i mieć w ... to co inni mówią gdy my robimy zdjęcia.
czy później w takiej sytuacji proponujecie danej osobie z którą nawiązaliście powiedzmy dłuższy kontakt, przesłanie fotki na mejla czy cuś? (nie chodzi mi o sytuację ze zdjęciami "tylko pstryk i uśmiech i dalej w drogę")Cytat"przepraszam- czy mogę Cie prosić o małe "zapozowanie"? ;) - 3-4 fotki- parę sekund - bardzo proszę" - chyba tylko raz dziewczyna nie zgodziła się na taki "ekperyment" .
Blesso napisał/a:ale jesteśmy kimś na kogo inni zwracają uwagę. Mowię tu o pozytywnym nastawieniu innych osób
Blesso napisał/a:bardzo chętnie chcą zapozować -ale nie dlatego że to JA mam aparat -ale dlatego że .....mam aparat. To on jest tym czymś co zmienia ludzi (ich nastawienie).
Blesso napisał/a:Aparat daje też jakieś poczucie przewagi -że nie jesteśmy zwykłym tłumem- osobami -które są gdzieś z boku-ale jesteśmy kimś na kogo inni zwracają uwagę. Mowię tu o pozytywnym nastawieniu innych osób do faceta/dziewczyny z aparatem w ręku. (... i dalej...)
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Co to jest: leży w trawie i nie dycha? Kadycha