120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
nie ma mnie w internecie
samp napisał/a:czy są jacyś niezależni producenci, którzy robią szkła na bagnet Leika M? (Nie licząc Limitedów Pentaksa, oczywiście.) Ilu jest takich producentów? Jakie to obiektywy?
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Carlos Cruz napisał/a:Samp napisał/a:....Natomiast co do obiektywu Leiki, to mam pytanie (które być może da odpowiedź na to, dlaczego to tyle kosztuje). Otóż: czy są jacyś niezależni producenci, którzy robią szkła na bagnet Leika M? (Nie licząc Limitedów Pentaksa, oczywiście.) Ilu jest takich producentów? Jakie to obiektywy?
Zeiss, voigtlander (czyli cosina) w latach 90 Konica i Pentax, do lat 90 fabryki w ZSRR, i przez lata paru innych producentow avenon, ricoh, fujinon, zunow.
Wiecej szczegolow jutro pub wzywa
nie ma mnie w internecie
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
dlugas1982 napisał/a:ja mam zablokowane optyczne.pl od chyba pół roku i co bym nie otworzył to od razu przekierowuje mnie na http://www.optyczne.pl/awaria/index.html
nie jest to wina ciastek czy innych takich tempów, bo już wszystko czyściłem i miałem format już w międzyczasie
widocznie provider niewiadomo czemu zablokował mojej sieci dostęp lub optyczni zbanowali moją sieć lub tylko moje IP na którym siedzę nietylko ja lecz kilka bloków
pokombinuję z proxy
Cytat# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# To jest przykładowy plik HOSTS używany przez Microsoft TCP/IP
# w systemie Windows.
# Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów
# Każdy wpis powinien być w osobnej linii.
# W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie
# odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone
# co najmniej jedną spacją
#
# Dodatkowo, komentarze (takie jak te) można wstawiać w poszczególnych
# liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'.
#
# Na przykład:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # serwer źródłowy
# 38.25.63.10 x.acme.com # komputer kliencki x
127.0.0.1 localhost
nie ma mnie w internecie
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Tam gdzie rzeczy niewymierne decydują o jakości to suche cyfrowe testy nie oddają prawdy.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
nie ma mnie w internecie
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:szkło jest cieczą, obiektywy Leici dają radę przez kilkadziesiąt lat, coś trzeba wymyślić, żeby soczewki nie "spłynęły" jak witraże w kościołach.
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:kapsel, żeby "płynięcie" wpłynęło na jakość obrazu nie musi ono być widoczne jak to na średniowiecznych witrażach.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again