pentax k100d super , K-5 IIs, DA 55-300 APO , Sigma 50-500 4,5-6,3 APO DG OS HSM,Tamron AF SP 90 mm F/2.8 Di Macro 1:1 metz 48AF-1 , raynox 250,lampa pierścieniowa AF 160 FC
Nikon D500, Obiektyw Tamron 150-600 mm F/5.0-6.3 SP Di VC USD
imagineskop :)
Jakie urządzenia mają wejście HDMI i mogą zapisać sygnał?mirekin napisał/a:lub przez hdmi przełączajac rozdzielczość na SD
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Racja w nagrywarce z hdmi np panasonica jest tylko wyjście nagrywa się i tak przez skarta.Jarek Dabrowski napisał/a:Jakie urządzenia mają wejście HDMI i mogą zapisać sygnał?mirekin napisał/a:lub przez hdmi przełączajac rozdzielczość na SD
mirekin napisał/a:Naprawdę nie warto płacić 650 PLN + koszt dekodera i chyba zerwanie umowy.
Pod warunkiem, że dostawca sygnału nie paruje kart z dekoderami. Nie wiem, jak jest w N-ce.PiotrR napisał/a:To już lepiej sobie kupić własny dekoder i robić z nim, co się chce.
O żesz, w mordę, czyli nawet własnego sprzętu mieć nie można?Jarek Dabrowski napisał/a:Pod warunkiem, że dostawca sygnału nie paruje kart z dekoderami. Nie wiem, jak jest w N-ce.
U mnie w kablówce (Vectra) - nie. W Cyfrze+ chyba tak.PiotrR napisał/a:O żesz, w mordę, czyli nawet własnego sprzętu mieć nie można?
Jarek Dabrowski napisał/a:A tak, to co najwyżej sobie mogę EPG pooglądać, no i dźwięk chyba jest, nie pamiętam już.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
mirekin napisał/a:Jak na razie z dekodera N zgrać filmy można poprzez złącze scart ( lub przez hdmi przełączajac rozdzielczość na SD). Wyjście USB jest programowo zablokowane i danych zdysku nie da się ściągnąć. Może kiedyś jakiś "haker" da radę... A na razie na moim panasie mam konflikt hdcp i legalnego blu raya z kompa nie mogę oglądać. Ten sam protokół jest w n;(
pentax k100d super , K-5 IIs, DA 55-300 APO , Sigma 50-500 4,5-6,3 APO DG OS HSM,Tamron AF SP 90 mm F/2.8 Di Macro 1:1 metz 48AF-1 , raynox 250,lampa pierścieniowa AF 160 FC
Ale ja pisałem o wpięciu koncentryka bezpośrednio w telewizor. Nie wiem, czy sygnał cyfrowy puszczany przez kablówki różni się czymś od tego bezpośrednio z talerza, ale u mnie TV rozpoznaje mi wszystkie cyfrowe kanały i pokazuje EPG, bez udziału żadnego urządzenia zewnętrznego. Ino obrazu nie ma.opiszon napisał/a:Polsat Syfrowy chyba się nawet nie uruchamia - nie wiem jak to jest na różnych modelach dekoderów, ale było sprawdzane na 2
Jarek Dabrowski napisał/a:Ale ja pisałem o wpięciu koncentryka bezpośrednio w telewizor.
Jarek Dabrowski napisał/a:Nie wiem, czy sygnał cyfrowy puszczany przez kablówki różni się czymś od tego bezpośrednio z talerza,
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
- nie da rady, te dyski są szyfrowane. Tam sporo pary poszło w zrobienie tego tak, żebyś nie mógł sobie zgrać :).PiotrR napisał/a:Albo rozkręcić i przepiąć dysk...
Nowe telewizory mają tunery DVB, więc wystarczy im podpiąć sygnał - na przykład koncentrykiem, i mogą chodzić z telewizją cyfrową. Niestety nasi kochani nadawcy nie doszli jeszcze do tego, żeby dostarczać kartę klucz jako jedną z opcji (bez dekodera) - i co im zrobisz - mają lokalne monopole, musisz brać co jest. Jak chcesz nagrywanie to płać haracz.opiszon napisał/a:wydaje mi się że tak, i że bez tunera nie da rady - vide
analogowa kablówka tunera nie potrzebuje, cyfrowa już tak (tuner widocznie służy jedynie do rozkodowania sygnału, a nie dostrojenia do konkretnego kanału)
w przypadku "satelity" działa to na trochę innej zasadzie
Jarek Dabrowski, po prostu myślałem że piszesz o C+, nie o kablu
K200d. Już nie mam czasu się uczyć.
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").