dzerry napisał/a:Temat trzeba dopasowac do narzedzia i tyle.
matb napisał/a:
Prawdę mówiąc to jedna (z pięciu) osób swoją pracę przysłała. Ale zdecydowałem, że nie ma sensu jej pokazywać. Jak się zdecyduje pokazać efekty (oj! widać że to masakra była!!) to może pokaże. A jak nie, to nie.
I to by było tyle w temacie Kalendarzy Adwentowych.
plwk napisał/a:
Dziwię się tym co marudzą.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Zjazd alpejski na olimipadzie jest jeszcze trudniejszy niz kalendarz adwentowy, a mimo to chetnych jest wiecej niz uczestnikow i kazdy sie stawia na starcie.
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Organizator nie kaze nikomu zjezdzac na lyzwach, ale stawia mnostwo innych warunkow i sama dyscyplina jest wystarczajaco wymagajaca.
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20
pozdrawiam,
dzerrry
nie ma mnie w internecie
tatsuo_ki napisał/a:rzesz normalnie, dawno już sam nie pitoliłem od rzeczy jak tutaj zostało napitolone...
tatsuo_ki napisał/a:
twierdzenie, że sprzęt ograniczał, zwłaszcza w ustach zadeklarowanego "otworkowca", brzmi co najmniej śmiesznie...
były sobie również zgodnie przez wszystkich zainteresowanych uznane za najlepsze (przysłowiowo wywalające z butów) zdjęcia... były one sobie z 8 megapikslowego ixusa...
matb, mam nadzieję, iż głupie głosy dezaprobaty nie zniechęcą Cię do zorganizowania kolejnej edycji (już) w tym roku. mam nadzieję, iż trafisz na podatniejszy grunt i bardziej urodzajny...
nie ma mnie w internecie
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
tatsuo_ki napisał/a:
a piłem mniej lub bardziej otwarcie do Ciebie, gdyż odniosłem wrażenie, iż Ty najbardziej ze wszystkich byłeś nastawiony anty- temu przedsięwzięciu
tatsuo_ki napisał/a:
teraz żałuję, iż nie podjąłem wyzwania...
matb napisał/a:
I jeszcze. W poprzedniej edycji nie było narzuconego aparatu. Prace przedstawiło 5 osób, w tym ja. Niektóre po prośbie, przekonywaniu, naleganiu - bo nie chcieli tak sami z siebie. Niektórzy przedstawili prace niepełne (znaczy nie wszystkie 24 zdjęcia z każdego z 24 dni). Wtedy też sprzęt ograniczał?
matb napisał/a:Widać problem jest we mnie, bo mam jakieś pomysły i idee, które nie trafiają do tak zwanego "ogółu".
xrog napisał/a:Bo ty, tatsuoki, jesteś takim die-hardem, że całe oświetlenie studyjne byś pewnie skompletował, byle zrobić zdjęcia tą małpką, bo to sugerujesz w swoim przydługawym poście, hahaha! Albo jakąś lampę ze światłem ciągłym w plener byś nosił. wyliczyłbyś optymalną odległość tej lampy od obiektu w pamięci bezbłędnie za pierwszym razem. I wigilię również pstryknął jakąś studyjną martwą naturę, lol.
No naprawdę szkoda, że nie udało ci się wziąć udziału. Pokazałbyś wszystkim jak ci kulki latają pod czaszką, Czaku Norrisie fotografii, rotfl.
Pozdrawiam
Arti
mygosia napisał/a:Nic nie stoi na przeszkodzie, abys sam czegos nie zorganizowal.
mygosia napisał/a:Nie tolerujemy wycieczek osobistych.