TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
  Matematyka, Funkcje - Kto pomoże ?
Witam, dostałem do rozwiązania dwa zadania z funkcji, kompletnie nie wiem jak się za nie zabrać mimo, że jest wzór jak to się rozwiązuje czy jest na forum ktoś kto studiuje lub skończył matematykę i potrafił by to bezbłędnie zrobić ? Oczywiście nic za darmo zależy mi na poprawności załączam link z pdfem oraz dwoma funkcjami do narysowania i rozwiązania.

Link do Pobrania : http://wyslijto.pl/plik/g5s73wy7qr

liczę na waszą Pomoc Pozdrawiam !

ysiulec  Dołączył: 13 Gru 2008

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007

volender  Dołączył: 15 Wrz 2008
jak Ci się nie spieszy, to mógłbym w piątek nad tym siąść :-) , i spróbować coś spłodzić.
Niestety na razie kolokwium z układów równań różniczkowych nade mną ciąży :mrgreen: .

TomaSzSz  Dołączył: 04 Lip 2007
volender, nie śpieszy mi się tzn. do weekendu było by Ok. :-B

TLu  Dołączył: 25 Gru 2006
Re: Matematyka, Funkcje - Kto pomoże ?
TomaSzSz napisał/a:
Witam, dostałem do rozwiązania dwa zadania z funkcji, kompletnie nie wiem jak się za nie zabrać mimo, że jest wzór jak to się rozwiązuje

Po to chodzisz do szkoły by się nauczyć m.in. matematyki.

TomaSzSz napisał/a:
czy jest na forum ktoś kto studiuje lub skończył matematykę i potrafił by to bezbłędnie zrobić? Oczywiście nic za darmo zależy mi na poprawności

Nie podoba mi się takie podejście - kupowanie ocen, bo jak to inaczej nazwać?
Forumowiczów proszę o podawanie koledze wędki nie rybki.

pawcio  Dołączył: 11 Maj 2007
Polecam wszystkim, którzy lubią bądź nie matematykę ;-)
Kapitalne gawędy matematyczne Bogdana Misia. Jak na razie 47 odcinków. Wciąga :!:
http://www.youtube.com/us.../59/25OxL2RUp7w

Robert K.  Dołączył: 24 Lip 2008
TLu napisał/a:
proszę o podawanie koledze wędki nie rybki

Na dobrą sprawę wędka jest.
W załączonym pliku PDF krok po kroku napisano, co należy zrobić.

Robert K. napisał/a:
TLu napisał/a:
proszę o podawanie koledze wędki nie rybki

Na dobrą sprawę wędka jest.
W załączonym pliku PDF krok po kroku napisano, co należy zrobić.

Wykorzystam apel Fafaniaka: nie dla leni!

TLu napisał/a:
Wykorzystam apel Fafaniaka: nie dla leni!

popieram

DrEwNiAK  Dołączył: 29 Sty 2008
Powiedź konkretnie w czym problem to wytłumaczymy ;-)

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
TLu napisał/a:

Nie.
Ja chodzę na studia po co innego, mam inne plany i wiedza matematyczna która jest mi potrzebna kończy się na obliczeniu wysokości pensji, którą dostanę za wykonywania rzeczy związanych z innymi dziedzinami nauk.

TLu, pawcio.
Miejmy nadzieję, że wy nigdy nie napotkacie problemu z rzeczami o których nie macie pojęcia a jak już, to znajdą się ludzie którzy zechcą wam pomóc :)
Po to są różne kierunki studiów, różne nauki żeby każdy wybrał coś dla siebie. Nie muszę być uniwersalny i dobry np. z historii turystyki, matematyki i chemii. Bo po co?
Wiecie, że jak coś jest do wszystkiego to jest do... niczego :]

Ależ nikt tutaj nie powiedział, że nie pomoże.
Naprawdę nie wolisz do tego dojść, żeby mieć pojęcie co i jak?
Też chodziłem na studia po co innego a miałem przez 3 semestry wcale nie łatwą matematykę (z cholernie, nie wiem nawet po co rozbudowanym rachunkiem prawdopodobieństwa) ale jakoś brałem zeszyt z ćwiczeń i dedukowałem co i jak. Potem wszystko wydawało się takie śmiesznie łatwe.
Jak mawia Bogdan Miś "cokolwiek robisz, jak znasz matematykę zrobisz to lepiej" :-)

YellowLabel napisał/a:
TLu napisał/a:

Nie.
Ja chodzę na studia po co innego, mam inne plany i wiedza matematyczna która jest mi potrzebna kończy się na obliczeniu wysokości pensji, którą dostanę za wykonywania rzeczy związanych z innymi dziedzinami nauk.

Czyżby inne kierunki nauki nie potrzebowały logicznego rozumowania? Jakie to są?

YellowLabel napisał/a:

TLu, pawcio.
Miejmy nadzieję, że wy nigdy nie napotkacie problemu z rzeczami o których nie macie pojęcia a jak już, to znajdą się ludzie którzy zechcą wam pomóc :)

Co innego pomoc co innego odwalanie za kogoś roboty. To dwie różne rzeczy.

YellowLabel napisał/a:

Po to są różne kierunki studiów, różne nauki żeby każdy wybrał coś dla siebie. Nie muszę być uniwersalny i dobry np. z historii turystyki, matematyki i chemii. Bo po co?
Wiecie, że jak coś jest do wszystkiego to jest do... niczego :]

Zgadza się, ale jeśli kolega ma w programie matematykę i mu ona szkodzi, to po takie kierunek wybierał? Przecież nie ma już obowiązkowej służby wojskowej podobnie ja nie ma obowiązku być magistrem.

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
DrEwNiAK napisał/a:
Powiedź konkretnie w czym problem to wytłumaczymy ;-)
Ot co. Jest również matematyka.pl, ale tam też raczej rybki nie podsuną od razu. A co do tych zadań i studiów matematycznych... Srsly, 2 klasa liceum.
*puf*

Skocz do: