i jak zwykle pojawia sie znikad grzegorzgr ze swoimi madrosciami..
Sercu bliski Beskid Niski.
www.beskid-niski.pl
Kompendium wiedzy o Beskidzie Niskim,
górach, ludziach, historii i architekturze.
Danin napisał/a:A nie może być po prostu gazeta?
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
Danin napisał/a:A nie może być po prostu gazeta
HOMINIBUS PLENUM, AMICIS VACUUM
K20D,K-R,10-20mm,16-45mm,35mm,50mm,18-55mm,28-105mm,70-210mm,70-300mm,400mm, 170-500 jupi
adriano210 napisał/a:ja uzuwam suchego chleba,
Pozdrawiam,
thrackan
CytatTeraz chodzę na wyprawy z mąką. Chleb pieczony w żarze ogniska z własnoręcznie rozrobionego ciasta po długim dniu wędrówki - to jedna z najlepszych rzeczy, jakie dane mi było jeść. Podnosi na duchu i daje czystą, dziecięcą wręcz radość.
Sercu bliski Beskid Niski.
www.beskid-niski.pl
Kompendium wiedzy o Beskidzie Niskim,
górach, ludziach, historii i architekturze.
thrackan napisał/a:albo karmię nim ptaki
thrackan napisał/a:uniemożliwiających rozdawanie niesprzedanego pieczywa ubogim.
HOMINIBUS PLENUM, AMICIS VACUUM
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
mygosia napisał/a:Prawdziwi twardziele robia make z orzeszkow buczynowych
Pozdrawiam,
thrackan
thrackan napisał/a:podsmażonym boczkiem
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Nazwany napisał/a:Chlebem nie powinno się karmić ptaków dlatego, że chleb zawiera sól i inne składniki szkodliwe dla organizmu ptaka.
Nazwany napisał/a:Rozdawanie chleba biednym - to fakt prasowy-medialny. Legnicki piekarz (z zawodu inżynier) ogłosił upadłość gdy nie mógł "dokonywać cudów z podatkiem WAT".
Mało było produkcji pieczywa a więcej cudów. Pozdrawiam!
PiotrR napisał/a:Ja tam wolę, żeby się zsechł chleb, niż żeby się zepsuło jakieś mięso czy wędlina, bo do ich pozyskania trzeba było zarżnąć zwierzę, więc szkoda, żeby się marnowały.
Pozdrawiam,
thrackan
thrackan napisał/a:Mam rozumieć, że to była bujda? A co się dzieje z całym pieczywem niesprzedanym w sklepach danego dnia, skoro już następnego ranka widać tylko świeże? Słyszałem, że jest "utylizowane".
renko napisał/a:Zawsze myślałem, że się je przerabia na bułkę tartą. Czy jest na sali piekarz?
Pozdrawiam,
thrackan
renko napisał/a:Zawsze myślałem, że się je przerabia na bułkę tartą. Czy jest na sali piekarz?
Pozdrawiam
Arti