http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
brozekpit napisał/a:Czy nie lepiej dołożyć do różnicy 100USD i kupić dobry obiektyw, zamiast stabilizacji i szybszeego AF w K100D?
"Living is easy with eyes closed"
Cytat*istDl +18-55 za 476USD, czy K100D za 699USD?
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:a ja, bedac w posiadaniu deela, wybralbym dzis deesa2 :) jednak pryzmat to jest to, co mnie kreci ;]
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:A moj deel jest najukochanszy!
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
CytatThere's also the problem with VF info visibility in bright light with the DL.
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
Pentax K5 +DA 18-55WR; A50/1,7;
*ist DS +DA 18-55mm; Minolta X-370s i 2 obiektywy
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
puszka sardynek i słoik ogórkow
K100D - jee jee jeeeeeeeeeeee!
gebi napisał/a:
CytatThere's also the problem with VF info visibility in bright light with the DL.
No i tak zastanawiam się co oznacza ten problem z widocznością w DL-u, czy wynika on z mniejszych cyferek niż w DS-ie, czy też z innej budowy wyświetlacza w DL-u?
pawel1967 napisał/a:Problem z DL em to problem nieco głębszy niż dobre manualne ostrzenie to dobór lampy i wykreślenie pomysłu focenia starą sprawdzoną 500FTZ
Cytat
niestety ani DL ani jego kolega ze stabilizacją nie obsługują innego pomiaru niż P-TTL.
Cytat
jeśli pentax nie będzie miał tu w kraju lamp duzej mocy odpowiedników 500FTZ
Cytat
i nie będzie możliwości wyłączenia P-TTL.
Cytat
Zresztą pomyślcie 500FTZ kupowałem po 1850zł teraz mozna ją dostać po ok 500zł,to znakomite lampy aby kupić kompatybilne rownie silne ..
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
PiotrB. napisał/a:
Aha, jesli juz kupowac, to DS-a, tylko wykorzystajcie 100 % jego mozliwosci, bo ma ogromne. Tylko trzeba wiedziec jak.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Cytatchodzi o wizjer, a nie zadne LCD. Tak, to prawda - pod slonce lub w ogole w ostrym sloncu, gowno widac w wizjerze. DeeS jest pod tym wzgledem o niebo lepszy. Nowy K100D na takie same malutkie i ciemne cyferki w wizjerze, jak DeeL
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1