Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Nie zapominaj, ze jednak Pentax będzie uszczelniony i USM. Jest raczej, wg mnie, pozycjonowany jako szkła profi.awakqwq napisał/a:Tokina będzie pewnie tańsza i dostępna z mocowaniem C i N
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
CytatNie zapominaj, ze jednak Pentax będzie uszczelniony i USM. Jest raczej, wg mnie, pozycjonowany jako szkła profi.
A co to za argument??Tylko bez demagogii i spekulacji proszę. Szkieł na P nie było jeszcze zanim S weszło w segment dSLR.sylwiusz napisał/a:Niektorych Tamronow pewnie nie ma z mocowaniem K, gdyz w tej firmie spore udzialy ma... Sony.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
argawen napisał/a:Dobrze by było, jakby Pentax wypuścił zubożoną wersje tych szkiełek![]()
awakqwq napisał/a:Zwłaszcza że ta Tokina ma konkurować z Tamronem 17-50/2.8 i sigmą 18-50/2.8 czyli powinna kosztować mniej niż 2k (albo nawet koło 1,5k). Chciałbym zaznaczyć że z tych trzech szkieł tylko sigma jest dostepna z mocowaniem Pentaxa. IMHO dla wielu osób obiektyw z zakresem +/- 17-50/2.8 to najwazniejksze szkło podstawowe więc i argument podczas wyboru systemu.
CytatA co to za argument??Tylko bez demagogii i spekulacji proszę. Szkieł na P nie było jeszcze zanim S weszło w segment dSLR.
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
awakqwq napisał/a:z tego co pamiętam Tokina wstrzymała się z wejściem na rynek z obiektywem 16-50 ze względu na świetne opinie Tamrona 17-50/2.8, jezeli ma z nim konkurować to nie może być 2 raz droższa.
.....rosyjski łącznik.....
zapraszam do mojej galerii
http://picasaweb.google.pl/artur.skrabowski
awakqwq napisał/a:sylwiusz z tego co pamiętam Tokina wstrzymała się z wejściem na rynek z obiektywem 16-50 ze względu na świetne opinie Tamrona 17-50/2.8, jezeli ma z nim konkurować to nie może być 2 raz droższa.
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
sylwiusz napisał/a:Tokina 50-135 kosztuje obecnie w USA w Adoramie jakies 700$ a przewidywana cena Pentaxa DA* 50-135/2.8 z ta sama formula optyczna to okolo 8300$ - czyli roznica ~400 zl
srutututu
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
awakqwq napisał/a:ja mówie o wersj Tokiny 16-50/2,8 niedostepnej z mocowaniem Pentaxa
awakqwq napisał/a:Patrząc na obecne ceny nowej Sigmy 18-50/2.8 macro (1800-2000) może i ta Tokina będzie za 2200, ale za diabła nie bedzie w stanie konkurować wtedy z Tamronem 17-50/2.8, którego cena oscyluje w zakresie 1000-1500 zł
Oczywiscie, ze nie warto, jeżeli będzie taka cena w stosunku do Tokiny. Mnie akurat pasuje ta wodoszczelnośćsylwiusz napisał/a:Pawle, przy roznicy w cenie rzedu 100$ - absolutnie nie warto, biorac pod uwage o ile wiecej bedie oferowal Pentax![]()
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
jasne, zgadzam się z tym absolutnie. IMHO nie jest ona drastyczna i nie jestem przekonany że jest warta 1000złCytat1,5 mm w dol to o wiele wiecej niz na dlugim koncu
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F