Kiedyś zrobię DOBRE zdjęcie...
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
Yashica Mat124, Canon 100d
Robert K. napisał/a:i o szkłach Pentaxa (które wymieniłeś) też raczej nie pisze się zbyt pozytywnie, jeśli chodzi i szybkość AF
Robert K. napisał/a:po tym weselichu to złość mnie ogarnęła nieludzka
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
no właśnie, jak to jest z tym AF w KX? Na "opacznych" w teście jestEldred napisał/a:Kup żonie Kx'sa
a jak jest zdaniem użytkowników? Jak się ma AF w KX do np. K10d, k20d, k7 itd.?CytatSkuteczność autofokusu Pentaxa K-x pozostawia wiele do życzenia
cyfranka+analogów kilka+szkiełek przeróżnych mnóstwo. Czyli Pentaxy, Canony, Minolty i pewnie coś jeszcze dokupię
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Meggido napisał/a:Prawdą jest, że Pentaxem należy nauczyć się fotografować. I wtedy jest git.
Raven napisał/a:No i sprawdzać za każdym razem na LCD, czy trafiło się z ostrością, bo niestety nie można przyjąć z góry, że jest ok.
Miłośnik pełnej klaty
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
Jak miałeś AF ustawiony (AF S. czy AF C.)? W trybie AF C. nie działa wspomaganie AF. Może to było problemem.Robert K. napisał/a:Nie było zbyt ciemno, powinien dawać radę.
Raven napisał/a:Meggido, ja nie jestem w stanie zrobić zdjęcia i schować aparat. Za dużo razy się przejechałem i to mnie właśnie wkurza. A w co celować to wiem.
Niestety ale przy żarowym świetle to i kontrasty często słabe.
Miłośnik pełnej klaty
Miłośnik pełnej klaty
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
jack napisał/a:Jak miałeś AF ustawiony (AF S. czy AF C.)?
rbucz napisał/a:Canon 40d, <...> zdaża mu się nie trafić.
Meggido napisał/a:Miałem też przez moment Sigmę 70-200HSM II no i to było bardzo pewne i szybkie
opiszon napisał/a:z własnych doświadczeń, to mogę powiedzieć, że taki FA 50 f/1.4 przyspieszył na k-7
tu jest moja stopa, w którą nie strzeliłem bo nie trafiłem