stereo napisał/a:Mają oni jakąś stronę, czy tylko ebay? Bo znaleźć nie mogę:/
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
modern art = i could do that + yes, but you didn't
guerilla napisał/a:a co niby ma wspólnego MLU z architekturą ..?
Kosmo napisał/a:
umówmy się że "nic", aby nie offtopować przez 3 strony na tematy technik robienia zdjęć, głębi ostrości, długości czasów, wstrząsów lustra, itp..
guerilla napisał/a:daj sobie spokój z Kievem, kup P 6x7 albo Rolleiflexa, albo cokolwiek co sobie zamarzysz- za 400-500 dolarów spokojnie przebierasz między najlepszymi sprzętami
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
radekone napisał/a:
Na aledrogo licytuje sie teraz Bronica S2A (6x6) z Nikkorem 75mm. Nie wiem czy interesuja cie takie starocie ale w kapitalnym stanie jest. Do tysiaka to bedzie dobra cena.
stereo napisał/a:
Ale przeglądałem trochę bronicy i mamiye 645....raczej przy kievie zostanę. Sprzęt nowy, a dobrze eksploatowany i co jakiś czas do serwisu dawany na pewno trochę pociągnie
spirit napisał/a:Tysiak to jest dobra cena na SQ-Ai, a nie czterdziestoletni aparat, który nigdy nie słynął z niezawodności. Ale znając realia Allegro, sprzeda się przynajmniej za 1500.
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
stereo napisał/a:
Właśnie przeglądałem ceny bronicy sq-ai. Spoko, za body + szkło 150/4 + 1 dupka płacę około 1200. Samo szkło 80/2.8 to następne tyle. Pryzmat z pomiarem podejrzewam, że tez...:/ więc to raczej odpada. No chyba, że to źle znalezione jest ;)