Niespotykanie Spokojny Człowiek + K10 z 35mm F2.4 AL . Sherpa 600R . SMC DA 55-300 , smc 50 A 1.7 , raynox 250
pawelek-79 napisał/a:No i nadal nie mogę zainstalować Picasy dla Linuksa.
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Enzo napisał/a:FastStone chyba też jest do uruchomienia pod wine.
Enzo napisał/a:Masz ją w Sinapticu - System - Administracja - Menedżer pakietów Synaptic.
pawelek-79 napisał/a:No, nareszcie mi Picasa odpaliła - w wersji 3.0
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Tak jest w każdym Linuksie Debiano pochodnym.CytatOgólnie pod Ubuntu jest tak, że aplikacji najpierw szukasz w Synapticu a dopiero później w sieci czyli odwrotnie niż w Windows
Niespotykanie Spokojny Człowiek + K10 z 35mm F2.4 AL . Sherpa 600R . SMC DA 55-300 , smc 50 A 1.7 , raynox 250
"... i owoc żywota twojego je ZUS..."
pawelek-79 napisał/a:No i 3 sprawa - ten Ubuntu 9,1 jest dość "ciężki" jak na mój sprzęt
GX-10 i troszke starocia
pawelek-79 napisał/a:a podobny do niego XnView wygląda zupełnie inaczej w Linuksie niż w Windows
Trochę szkiel i żelastwa
niestety jest to nie prawda ,XFCE stało się tak samo ciężkie jak Gnome , z lekkich to LXDE to takie odchudzone XFCE lub Fluxbox i inne menadżery okien .CytatXFCE jest najlzejsze.
Po wyglądzie jak ładne to KDE jak szaro zielone to Gnome.CytatMam GNOME lub KDE. Nie wiem, jak to sprawdzić.
roket napisał/a:pawelek-79, Cytat:
Mam GNOME lub KDE. Nie wiem, jak to sprawdzić.
Po wyglądzie jak ładne to KDE jak szaro zielone to Gnome.
Cytatsudo aptitude install kubuntu-desktop
"... i owoc żywota twojego je ZUS..."
roket napisał/a:o wyglądzie jak ładne to KDE jak szaro zielone to Gnome.
mygosia napisał/a:Jak chlodne, ostrokrawedziste to KDE.
Jak swojskie, cieple, to Gnome
sculptor napisał/a:Doinstalujesz KDE komendą:
sudo apt-get install lxde .CytatJak można zmienić środowisko graficzne na lżejsze, bez ponownej instalacji systemu?
roket napisał/a:sudo apt-get install lxde
Repozytoria.CytatA skąd on wie, skąd brać te aplikacje?
roket napisał/a:Coś ci panel zboczył
Nie bardzo wiem co masz na myśli ,ale jest taka opcja w FF .Cytata większość stron www jest budowana w pionie