Papcio
K5IIs|K5 |Metz 58 AF-1| 540FGZ | trochę szkła | LUMIX DMC-LX3 |DC-GX9 | Flexaret VII | MZ7 i inne starocie, które lubię { K1000, Zorkij, Ami 66 ...}
http://www.papcio.art.pl
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Gwiazdor napisał/a:W sofcie w wersji 1.1 ma. Można nawet ustawić czy lampa wbudowana ma doświetlać czy nie.
Papcio
K5IIs|K5 |Metz 58 AF-1| 540FGZ | trochę szkła | LUMIX DMC-LX3 |DC-GX9 | Flexaret VII | MZ7 i inne starocie, które lubię { K1000, Zorkij, Ami 66 ...}
"... są dobre szkła, ale nie ma bardzo dobrych czy świetnych, a nikon.canon ma właśnie swoje ed i l, które są robione po to, żeby były świetne ..."
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
"... są dobre szkła, ale nie ma bardzo dobrych czy świetnych, a nikon.canon ma właśnie swoje ed i l, które są robione po to, żeby były świetne ..."
Zgadzam sie z Tobą w zupełności. Ale jak widać, kraje cywilizowane, to nie Polska. Nie raz dzwoniłem, mailowałem do Sigmy Polska. Odsyłali mnie do serwisu. A w serwisie jedna gadka, jeżeli nie ma polskiej gwarancji, to trzeba wysupłać pieniążki. Przestałem dzwonić. Później AndtR dał info o cenach. Dałem sobie spokój z Sigmą. A szkoda, bo nawet lampa fajnie chodziła z DSmklnet napisał/a:hmm o ile nie mieszam faktów, to w krajach cywilizowanych, a nie cywilizowanych inaczej, Sigma robi upgrade softu za Bóg zapłać
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
mklnet napisał/a:papcio, - napisz jeszcze gdzie i za ile taka aktualizacja softu.
Papcio
papcio napisał/a:
Może jest gdzieś w menu kadyszki ustawienie lampy w trybie W (opóźnienie), nie znalazłem tego. Jak ustawię lampę wbudowaną na master, to sigma błyska zbyt późno, jak na pilot, to nie błyska wcale.
nieustannie pozdrawiający, nieustannie pytający
szadok
wiele rzeczy wiem, wiele rzeczy znam... a szystkie one nic nieznaczące, nieważne bądź głupie...
szadok napisał/a:
A ja mam inne pytanie: czy ktoś ma doświadczenia z Sigmami, tymi od tego magicznego numeru, co to już niby zgodne z K10 są... Jak z tą zgodnością właśnie jest: czy nie ma żadnych problemów, czy mogą występować jakieś hocki klocki jak u papcia..?
Papcio
Pentax K-5, Sigma 17-50/2,8 HSM, FA 50/1,7 Soligor 135/3,5
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
papcio napisał/a:mklnet napisał/a:papcio, - napisz jeszcze gdzie i za ile taka aktualizacja softu.
Aktualizacja oczywiście u p. Rendaszki, lampa na gwarancji, całkowicie za friko - polska gwarancja.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
plwk napisał/a:Najważniejszy krok zrobiłem - mam akceptację małżonki
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
Pentax K-5, Sigma 17-50/2,8 HSM, FA 50/1,7 Soligor 135/3,5
Cześ napisał/a:DG ST występuje z mocowaniem do Pentaxa tylko nie ma jej aktualnie u polskiego dystrybutora.
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N