Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
sylwiusz napisał/a:- w sprzedazy od wrzesnia
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
tomecki napisał/a:a to ciekawe kiedy go pokażą?
Michu napisał/a:O fak.
To chyba oznacza, że nowe szkła również będą uszczelniane.
CytatFormat DNG - jeżeli to się potwierdzi, to Pentax pięknie wyskoczy przed konkurencję.
CytatA co do ceny - to po prostu oznaczałoby również obniżkę cen K100/110D.
Prawdę powiedziawszy to nieporównywalnie bardziej przemawia do mnie, niż nowości w alfie Sony.
Chyba rzeczywiście jest/będzie nieźle.
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:A co z kabłączkiem od przysłony? jakieś plotki? ...
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
"... są dobre szkła, ale nie ma bardzo dobrych czy świetnych, a nikon.canon ma właśnie swoje ed i l, które są robione po to, żeby były świetne ..."
alkos napisał/a:A co z kabłączkiem od przysłony? jakieś plotki? ...
Jarek Dabrowski napisał/a:ATSD, to się doczekaliśmy po prostu N**** D200 ze stabilizacją. Zobaczymy, ile nerek trzeba będzie sprzedać...
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
sylwiusz napisał/a:OK, skoro przecieklo na PDML to moze i tutaj Cztery informacje nt. nadchodzacego 10 MPix K10D:
- korpus uszczelniany
- zapis RAWow standardowo w formacie DNG (czyli juz teraz mozna obrabiac je w wielu programach do RAW...)
- w sprzedazy od wrzesnia
- cena ponoc ma nas przyjemnie zaskoczyc
Mysle, ze pierwszy punkt powinien Wam wyjasnic, czemu od poczatku uwazalem K10D za korpus pozycjonowany poziom wyzej niz Alfa 100
mklnet napisał/a:A nie macie podejrzeń, że Pentax w nazewnictwie nowej linii korpusów K1...D zostawił sobie furtkę na coś zupełnie ekstra - K1D?
PZ1, KX i kupa szkieł
Fafniak napisał/a:sylwiusz, - wiesz co .....prosiak jestes...to ja wlasnie wydalem 3000 na jedno stare szkielko i skaner (ktory jeszcze do mnie nie dotarl ) a ty mi dopiero teraz takie info zapodajesz
mklnet napisał/a:A nie macie podejrzeń, że Pentax w nazewnictwie nowej linii korpusów K1...D zostawił sobie furtkę na coś zupełnie ekstra - K1D?
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
sylwiusz napisał/a:Fafniak napisał/a:sylwiusz, - wiesz co .....prosiak jestes...to ja wlasnie wydalem 3000 na jedno stare szkielko i skaner (ktory jeszcze do mnie nie dotarl ) a ty mi dopiero teraz takie info zapodajesz
Fafniak - tylko i wylacznie dlatego, ze Cie lubie
[ Dodano: 2006-06-21, 10:10 ]
Kto ich tam wie? Jak dla mnie K10D bylby optymalny, ale nie wiadomo co chlopaki planuja. W kazdym razie wyglada na to, ze celuja wysoko. Nowe szkla f2.8 tez Was zaskocza baaaaaaaaaaaaardzo milo - beda się bardzo roznic mechanicznie od blizniaczych Tokin
PZ1, KX i kupa szkieł
Alek napisał/a:Cena dosc dobra czyli....4000zl? czy 5000zl?Jak bedzie 5000zl a Sony zejdzie do jesieni do <3000zl to naprawde musi byc o wiele lepszy zeby się sprzedawal w miare. Jesli się nie jest zawodowcem ktory robi w trudnych warunkach non stop to czy ma to az takie znaczenie?wiekszosc z nas robi w roznych warunkach, poza LX nie byl zaden uszczelniany a zazwyczaj jest dobrze.
CytatTrzeba pamietac ze ilosc zawodowcow powaznie robiacych zdjecia w zasadzei nie uzywa 35mm ani APS Pentaxa na dzis, musza w slad puszkli szybko pojaiwc się tele bo tu znow zaden wybor na dzis...:(
Alek napisał/a:Beda miec cos ala USM? Mowisz o zoomach czy tez beda stale?Ciekaw jestem cen tych szkiel.
Pozdrowienia
Sylwek
A
Minolta Hi-matic F
PZ1, KX i kupa szkieł
Jarek Dabrowski napisał/a:Zobaczymy, ile nerek trzeba będzie sprzedać...
"Living is easy with eyes closed"