dzerry napisał/a:Dzisiaj przeszedlem sie po Wrzeszczu z otwartymi oczami
tatsuo_ki napisał/a:
perl napisał/a:właściciel psa nie decyduje w którym momencie pies będzie się załatwiał
widziałem psa, który jadł tylko z ręki właściciela i tylko na komendę.
ale przecież pieska kupuje się dla zabawy, dlaczego miałby ktokolwiek szkolić odpowiednio psa, przecież to wymaga wysiłku i poświęcenia...
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
dzerry napisał/a:Wracajac do tematu. Dzisiaj przeszedlem sie po Wrzeszczu z otwartymi oczami i tak na dobra sprawe, to sie w pale nie miesci co sie w tej chwili dzieje na ulicach. Problem kup jest chyba glebszy niz nam sie wydaje.
sailor9 napisał/a:Można się tego nauczyć, i psa również.
CytatWracajac do tematu. Dzisiaj przeszedlem sie po Wrzeszczu z otwartymi oczami i tak na dobra sprawe, to sie w pale nie miesci co sie w tej chwili dzieje na ulicach. Problem kup jest chyba glebszy niz nam sie wydaje.
sailor9 napisał/a:Można się tego nauczyć, i psa również. Jakoś w mieszkaniu zazwyczaj psy się nie załatwiają, prawda?
sailor9 napisał/a::shock: matth, to co robisz, gdy Cię przypili np. gdzieś na mieście? Przecież nie chodzi o załatwianie się na życzenie, ale powstrzymanie się, gdy nie ma aktualnie do tego warunków. Można się tego nauczyć, i psa również. Jakoś w mieszkaniu zazwyczaj psy się nie załatwiają, prawda?
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Henry napisał/a:Częściowo - z moim nie było problemu nauczenie żeby walił na trawniku - ale nie dał się nauczyć żeby robił to blisko śmietnika
Raven napisał/a:A co za różnica gdzie to robi? Tak czy siak wypada sprzątnąć.
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
matth napisał/a:Że tak zapytam... miałeś kiedyś psa? Bo srać na życzenie to i ja nie umiem (o moich psach nie wspominając).
nie ma mnie w internecie
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
tatsuo_ki napisał/a:drażni mnie strasznie zasłanianie się brakiem kontroli nad zwierzęciem, to raczej powód do wstydu niż argument na obronę właściciela... przede wszystkim zapytam - kto tu jest przewodnikiem stada? właściciel, czy pies?
Sony A7 - w końcu święty grall
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L