<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
A Canon do zabawy?Meggido napisał/a:Jak do roboty, to D700.
pozdrawiam,
dzerrry
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Miłośnik pełnej klaty
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Miłośnik pełnej klaty
denvi napisał/a:Jak się sprawuje C 24-105/4, fajny zakres ogniskowych tylko ciut ciemny.
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
Teraz to poleciałeś , może na wstępie powinienem zaznaczyć, że celuję cenowo bliżej 10k a nie 30k . Więc światło bliżej 1,8-2 będzie wchodziło w grę. Tylko canonowe tańsze stałki bardzo badziewiasto się prezentują (budowa). Chyba właśnie sobie odpowiedziałem . A może to tylko kanciastość nikorów z daleka wzbudza wrażenie solidności (muszę pomacać).MacRayers napisał/a:Co do stałek : korzystałem z 50/1.2 (jasne, ale na pełnym otworze miękkie), 35/1.4 - bardzo dobre szkło wg mnie. Klasykiem jest również 70-200/2.8
Miłośnik pełnej klaty
denvi napisał/a:Jest trzecia opcja... patriotyczna! K-7. Mam ltd21 i 40, brać "kaśke" i 70. Jak myślisz MacRayers, ?
Dla mnie też, tylko nie będzie mnie stać na ładowanie w 2 systemy . Do cykania dla przyjemności, na wakacje itp. zestaw z jakim inne systemy odpadają. Żadne "deczysta" i 7d mnie nie rusza. Wstydliwy jestem i z klocem typu d700+zoom na miasto nie wyjdę, krzaczory mi tylko zostaną . Ehh..., żeby chociaż sdm w da16-50 był szybszy.MacRayers napisał/a:Natomiast K7Super + Limitedy = rozwiązanie dla mnie IDEALNE.
denvi napisał/a:Dla mnie też, tylko nie będzie mnie stać na ładowanie w 2 systemy