K100D Super + KIT z CPL marki KING + Pentacon 135/2.8 + pentacon 50/1.8 + helios (weteran, cały w rysach)
Lampa : TOPCA 325CS
sledzik napisał/a:czy to na pewno ta podkładka
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
plwk napisał/a:o nie jest coś czego nie dałoby się dorobić.
K100D Super + KIT z CPL marki KING + Pentacon 135/2.8 + pentacon 50/1.8 + helios (weteran, cały w rysach)
Pozdrawiam
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
JackDeJack napisał/a:O ile dobrze pamiętam oryginalna podkładka ma kształt literki "U"
na 100% w K100DS i K200D są podkładki w kształcie literki "U"sledzik napisał/a:też nie jestem na 100% pewien,ale moja była chyba w kolorze miedzi i był to cały prostokącik.
oczywiście krótsze boki.sledzik napisał/a:boki - znaczy te krótsze boki ? czy dłuższe ?
działają dobrze bez "dodatkowych podkładek. Czyli wyjmujesz standardową matówkę i wkładasz KatzEye i działa. Niestety ta miedziana podkładka jest wymagana i jak kiedyś usłyszałem w serwisie maja one różną grubość - tak fabryka reguluje ustawienie matówki. Co do chińczyków to bywało różniesledzik napisał/a:btw - podobno matówki katz-eye działają dobrze bez podkładek, chińczyki też ?
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
sledzik napisał/a:btw - podobno matówki katz-eye działają dobrze bez podkładek, chińczyki też ?
Pozdrawiam
sledzik napisał/a:Spróbuje dziś jeszcze raz z innym materiałem na podkładkę, jakby koś z was miał jeszcze jakieś pomysły to walcie śmiało :)
JackDeJack napisał/a:Niestety ta miedziana podkładka jest wymagana i jak kiedyś usłyszałem w serwisie maja one różną grubość - tak fabryka reguluje ustawienie matówki.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Nie jestem "*", ani Ltd., proszę Pani.
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Nie jestem "*", ani Ltd., proszę Pani.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF