Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
kaSetka z zabawkami
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
Na razie brak aparatu :(
Zapraszam na mojego bloga :
http://lobuzio.wordpress.com/
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
Na razie brak aparatu :(
Zapraszam na mojego bloga :
http://lobuzio.wordpress.com/
<pozdrawiam>
M.
Zupełnie odpentaksiony
dopisałbym: i przy każdej okazji próbuje "udowodonić", że tym systemem nie da się robić (dobrych) zdjęćmatth napisał/a:portal [...] wybrał sobie jako cel Pentaxa
kaSetka z zabawkami
Cytat. Szum jest drobnoziarnisty i wygląda na to, że możemy liczyć na surowe dane z matrycy - bez ingerencji oprogramowania aparatu. Dla porównania Pentax K-x powyżej ISO 1600 zamiast zapisywać zdjęcia surowe procesuje je i między innymi odszumia. Na pierwszy rzut oka obrazy otrzymane z Pentaxa dla ISO 3200, ISO 6400 oraz ISO 12800 są mało zaszumione i nie gubią wyraźnych szczegółów. Nie są to jednak zdjęcia jak najwierniej oddające rzeczywistość tylko obrazy trochę ją upiększające
K20D,K-R,10-20mm,16-45mm,35mm,50mm,18-55mm,28-105mm,70-210mm,70-300mm,400mm, 170-500 jupi
me super
| Pentax programA | Smena 8M | Pudełko po ciastkach | Zeiss Tessar 2.8 |
36. WWW
Najlepszy aparat to ten, którym w danej chwili robię zdjęcia...
Moja fotografia|Blog
benet napisał/a:Chętnie porozmawiałbym z nimi na ten temat, ale sposób w jaki potraktowali wyważone sugestie osób, które ciężko zaliczyć do fanatyków marki zniechęca mnie do tego.
huh napisał/a:i tak nikt normalny nie oglada 1:1
SeizeThePicture napisał/a:Jak będzie nowy kalendarz, to się szarpnę i wyśle optycznym
No to niestety fakt. Często można zauważyć, że na sugestie, że mieli uwalony egzemplarz, każdy dostaje odpowiedź w stylu:SeizeThePicture napisał/a:Tu, masz słuszność, rozmawiać się z nimi nie da... Nic nie trafia.
słoiki z pokrywkami..
K-r,t17-50,smc-f50/1.7,P50-200,S10-20,tak135,dcr250,44m-4,w10, marumi cpl 67mm
huh napisał/a:jesli chodzi o pentaxa, sami przyznacie ze w ciagu ostatnich dwoch lat niczym nadzwyczajnym nas nie zaskoczyli, k-x nie jest zly, ale tam jest dobra glownie matryca/jej oprogr. i migawka (1/6000) reszta jest jak w starszych modelach entry level.
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek