Normat  Dołączył: 02 Mar 2010
Nowe plecaki KATA
Witam
Czy ktoś posiada taki plecak ?
Podobno to jest nowy plecak KATA zamiennik 3n1 tylko w uboższym wykonaniu
http://www.allegro.pl/ite....ny_nowosc.html
Podobno, ten plecak jest nowym wydaniem serii 3n1.
Czy ten plecak jest praktyczny ? Bo wygląda dziwnie taki kosmiczny.
Drugi model też jest interesujący nowe wydanie caselogic slrc 4
http://www.allegro.pl/ite....owosc_waw.html
Czy ktoś posiada z w/w modeli ?
Ten case jest dosyć ciekawym produktem.

Raven  Dołączył: 03 Gru 2007
espresso, myśląc w ten sposób nic nie można by było kupować.

ramcin  Dołączył: 24 Paź 2007
Co prawda, mam inny model KATY DR467, ale jedno mogę śmiało powiedzieć, po roku użytkowania jestem bardzo zadowolony. Jedyne czego mi mogło by zabraknąć to mocowania na statyw, ale skoro takiego nie używam to narazie nie odczuwam tego bólu.

espresso, podobnie jest z Lowepro ;-) Część zysków ze sprzedaży plecaków z serii Primus AW zostanie przekazana organizacji Polar Bears International (PBI), zajmującej się ochroną niedźwiedzi polarnych.

Outlander  Dołączył: 31 Lip 2009
A kupując Pentaxa wspierasz Jakuzę ;) Dali byście spokój tym bzdurom... Plecaki Kata 3in1 to naprawdę świetny sprzęt i raczej nie pożałuje się wydanej kasy. :-B
Tylko że te z allegro jakoś dziwnie wyglądają, jakoś tak biedniej/nieoryginalnie choć może to rzeczywiście jakaś tańsza odmiana ale cena taka że za niewiele więcej można mieć 3in1 np u Zbrojmistrza (Czesia).
Lowerpro też są niezłe ale Kata zdecydowanie ma wyższą jakość wykonania - prawie godzinę spędziłem obmacując różne plecaki u Zbrojmistrza ( :-B ) :)
Jesteś z wawy to wybierz się do niego i pooglądaj!

Dzwoniłem ;-)
gość mi powiedział że jak wcześniej zadzwonię i zarezerwuję plecak nie klikając na allegro jest w stanie mi udzielić małego rabatu. :-)

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
perl napisał/a:
Popieram! Nie kupować produktów tej firmy !!

Ja bym się ograniczył do: nie kupować tego plecaka :-P Mam 3in1-20 - beznadzieja. Strasznie niewygodny dostęp do sprzętu. U góry z kolei za mało miejsca, żeby zmieścić np. butelkę z napojem albo książkę (mieści się w poprzek blokując możliwość włożenia czekogolwiek innego).

W skrócie: odradzam! Co mi po dobrej jakości, skoro plecak niepraktyczny :-P

Niedawno szukałem czegoś bardziej praktycznego (sprzęt + rzeczy osobiste na wycieczki) i zastanawiałem się nad LowePro (mają ciekawe modele), ale w końcu wybrałem Fomei :-)

Może ktoś chce odkupić ode mnie mało używany 3in1-20, prawie nowy - za pół ceny?

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
andrusz, którego Fomei'a wziąłeś? Kupiłem torbę tej firmy pół roku temu i jestem mega zadowlony. Wielość stealth and reportera 300AW, a mieście więcej gratów i kosztowała mnie połowę mniej niż LowePro - do jakości wykonania nie mam zastrzeżeń. Oglądałem też jeden plecak i był całkiem fajnie pomyślany.

grzegorzgr  Dołączył: 13 Lis 2009
co z tego że za pół ceny jeżeli miejsca mało żeby zmieścić butelke z napojem , pal sześć jakośc tego napoju.

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
matth napisał/a:
andrusz, którego Fomei'a wziąłeś?

Kupiłem model Radek Jaros K2.

U dołu jest miejsce na sprzęt foto: komora zapinana zamkiem, z dostępem z zewnątrz. Komora główna jest bardzo pojemna i w górach miałem tam filtry, zapasowe baterie, termos, polar, mapy i jeszcze full wolnego miejsca :-) Dodatkowo wzdłuż pleców jest miejsce na notebooka lub książki/czasopisma. No i co ważne dla mnie: ma możliwość przypięcia statywu! Plecak idealnie sprawdził się w Bieszczadach i nawet noszę go w mieście (nie jest bardzo duży) :-)

O ten:
http://www.swistak.pl/a51...RO-8611-K2.html
http://www.fotoraf.com.pl...8611-p-887.html

Jest jeszcze Radek Jaros Mount Everest - wchodzi więcej sprzętu foto.

[ Dodano: 2010-03-02, 21:20 ]
Forum przed chwilą padło, czy tylko u mnie?

[ Dodano: 2010-03-02, 21:20 ]
grzegorzgr napisał/a:
co z tego że za pół ceny jeżeli miejsca mało żeby zmieścić butelke z napojem , pal sześć jakośc tego napoju.

Pół-litrową butelkę zmieścisz ;-)

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
andrusz, no to oglądałem albo ten albo bardzo podobny. Świetne wrażenie na mnie zrobiły produkty Fomei. Jak będę szukał nowego plecaka to pewnie nie będę od nowa ameryki odkrywał :-)

andrusz :arrow: 3in1 ma kiepski dostęp? Mogę wyjąć aparat bez zdejmowania plecaka w czasie krótszym niż powiesz Fomei Radek Jaros K2 :-P I to wcale nie przesada.
A że mało miejsca bo i plecak mały ale do górnej kieszeni spokojnie wejdą książka+0,5 lub kanapki+0,5 i jeszcze troszkę miejsca zostaje. Jak nie nosisz kompletu obiektywów to do dolnej można wsadzić k200+kit z tulipanem + 70-300 + butelkę 1L, już tak nosiłem.
Prawdą jest że ten plecak ma specyficzną budowę i trzeba się nauczyć go pakować. Za to zapięcia/paski ma takie że można z nim się wybrać na najbardziej karkołomną wycieczkę rowerową/górską.
Jedyną wadą poza ceną (mógł by być tańszy ;-) ) jest brak mocowania do statywu ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie szybkiego dostępu do plecaka z zamocowanym 4kg statywem :roll:

Outlander napisał/a:
brak mocowania do statywu ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie szybkiego dostępu do plecaka z zamocowanym 4kg statywem

Nieprawda jest mocowanie statywu można dokupić tzw. STH-3N1 Tripod holder system
http://www.kata-bags.com/...5&Version=Photo

Wiem że takie coś istnieje ale:
1) Trzeba osobno dokupować i to drogo
2) Maksymalna wysokość statywu 48cm, waga 2kg - to raczej mało
3) Nie wyobrażam sobie używania szybkiego dostępu z tak zamontowanym statywem chyba że będzie on rzeczywiście mały i bardzo lekki

capo_  Dołączył: 15 Cze 2008
Outlander napisał/a:
Wiem że takie coś istnieje ale:
1) Trzeba osobno dokupować i to drogo

Też nie do końca. Ja dostałem gratis i nie czułem się wcale jakoś specjalnie wyróżniony ;-)

Kupiłem Kata D-3N1-33 czyli nowsza wersja 3N1-30 z kieszenią na laptopa. Na razie nie miałem jeszcze okazji przetestować, ale jeśli nadejdzie czas (zapewne niebawem), podzielę się wrażeniami na forum.

O Fomei słyszałem wiele dobrego. Miałem swego czasu kupić ich torbę reporterską, ale ostatecznie wybrałem D200 od LowePro.

wuzet  Dołączył: 12 Sie 2009
Mam 3in1-20. Nie używam go zbyt często. Kupiłem go w zasadzie pod kątem sigmy 150-500 + body z gripem i jeszcze jakiś obiektyw (może dwa). Na poczatku faktycznie miałem odczucia jak andrusz, ale po kliku "razach" idzie sie do niego przyzwyczaić ;-)
Jeśli to nie musi być dokładnie plecak to osobiście polecam to
Jest naprawde praktyczny i wygodny. Bez problemu wkładam do niego K20D+grip+DA*50-135 i dodatkowo np. DA*16-50+DA55-300 i jeśli nie potrzebuje czegoś z poza foto to spokojnie jeszcze jakieś szkiełko , nie mówiąc o drobiazgach typu karty, baterie :-) Moje codzienne nosidło :-)

Skocz do: