cyfranka+analogów kilka+szkiełek przeróżnych mnóstwo. Czyli Pentaxy, Canony, Minolty i pewnie coś jeszcze dokupię
gezaj napisał/a:Po co to tak robią?
GX-20 | 17-50/2.8 | 90/2.8 | 48 AF-1 |
enjoy the silence
Dla wiekszosci kart mozesz sobie wybrac, kto ma przeliczyc - paypal, czy bank. Wychodzi w zasadzie na jedno. Niestety, wiekszosc kart rozliczana jest w euro, czyli kazda transakcja w funtach lub dolarach oznacza dwukrotne przewalutowanie. Jesli czesto kupujemy w Stanach, warto sprawic sobie karte rozliczana w dolarach.gregorisan napisał/a:W regulaminie mają zapis odnośnie wymiany...przeliczają to ponoć wg. własnego kursu PayPal.
gezaj napisał/a:Teraz widzę że jest jakoś inaczej. Cena w GBP zostaje podana w USD (nie wiem po co podają mi kurs USD/GBP ?? np dzisiaj "Kurs wymiany: 1 USD = 0.643500 GBP") potem znów podana w GBP i z karty ściąga mi się kwota w pln. Po co to tak robią?
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Dla wiekszosci kart mozesz sobie wybrac, kto ma przeliczyc - paypal, czy bank.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
enjoy the silence
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
opiszon napisał/a:(koszty przesyłki są często wyższe od tych 20 dolarów, a są wliczane do ceny zakupu)
enjoy the silence
Jak kupujesz do Chinczyka, to jest duza szansa, ze ominiesz clo. Ostatnio kupowalem kabel USB i gosc mial gotowa koperta z nadrukowana deklaracja celna, ktora defaultowo miala zaptaszkowane "gift" i wartosc "USD 5".gregorisan napisał/a:A jaki jest teraz limit do ewentualnego oclenia?
pozdrawiam,
dzerrry
gregorisan napisał/a:Chińczycy często oferują "darmową" przesyłkę - jak to wtedy wygląda? Bo na przesyłce zapewne są koszty wysyłki
dzerry napisał/a:Ostatnio kupowalem kabel USB
opiszon napisał/a:przy takich p***** to się nie ma co obawiać - z większymi/cięższymi rzeczami jest gorzej, bo pracownicy urzędu celnego ostatnio bardzo dociekliwi się stali
enjoy the silence
To ja wiem, mowie tylko jaka maja praktyke. Choci mi o to, ze Chinole z zasady zanizaja kwoty, bo dla nich klient, ktory nie zaplaci cla, to klient, ktory wroci.opiszon napisał/a:przy takich p***** to się nie ma co obawiać
Zaluj, ze nie widziales paczki z ostatniej akcji darkroomowejopiszon napisał/a:z większymi/cięższymi rzeczami jest gorzej, bo pracownicy urzędu celnego ostatnio bardzo dociekliwi się stali
Za ile? Jesli ponizej 100 dolarow, to obastawiam, ze nie zaplacisz.gregorisan napisał/a:W sobotę dokonałem pierwszego zakupu za ponad 20$ z darmową przesyłką
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Zaluj, ze nie widziales paczki z ostatniej akcji darkroomowej
CytatTo ja wiem, mowie tylko jaka maja praktyke.
opiszon napisał/a:ostatnio zawyżyli mi wartość (wylicytowałem pena 16GB za 2$ z darmową przesyłką a walnęli na deklaracji 5$ )
enjoy the silence
Tylko ceny już nie takieopiszon napisał/a:czas zacząć kupować w UE
K10D, DA* 16-50/2.8 AL ED [IF] SDM, DA 18-55 (w pudełku), DA 50-200, A 50/f1.7, FA 50/f1.4, FA 28-105, FA 80-320 (na chorobowym), Cosina 100/f3.5, Sigma EF-500 DG Super, Metz 40 MZ-3i
OM-1, OM-2N
piotr_luk napisał/a:opiszon napisał/a:
czas zacząć kupować w UE
Tylko ceny już nie takie
enjoy the silence
enjoy the silence
Mnie najtaniej Rolexy wychodzą zawsze na bazarze na sąsiedniej ulicygregorisan napisał/a:w Niemczech średnio 80-90euro no i wiadomo, że w Stanach najtaniej - około 60$.
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
emigrant napisał/a:Mnie najtaniej Rolexy wychodzą zawsze na bazarze na sąsiedniej ulicy
enjoy the silence