Arka właśnie buduje własny stadion.mas7odon napisał/a:2 kluby które mają korzystać z Balitc Arena to Lechia Gdańsk i Arka Gdynia
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
"Living is easy with eyes closed"
YellowLabel napisał/a:
..a czytając niektóre opinie mam wrażenie, że najlepiej by było gdyby Polska zatrzymała się na etapie w jakim się znajduje a wszelkie przejawy rozbudowy infrastruktury były tłumione.
K5 18-55 WR,*55/1.4, *50-135/2.8
sołtys napisał/a:Ja to mam nosa. Jak tylko zobaczyłem tytuł wątku to już wiedziałem, że w środku znajdę gadaninę a nie zdjęcia
YellowLabel napisał/a:..a czytając niektóre opinie mam wrażenie, że najlepiej by było gdyby Polska zatrzymała się na etapie w jakim się znajduje a wszelkie przejawy rozbudowy infrastruktury były tłumione.
mas7odon napisał/a:Tę właśnie myśl starałem się przekazać ale jak grochem o ścianę więc dałem sobie na wstrzymanie
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
He he Te miasta musza miec nawet oddzielne lotniska, to kluby mialyby grac na tym samym stadionie? Chyba w rownoleglym swiecie.mas7odon napisał/a:Co do Twojego pytania - 2 kluby które mają korzystać z Balitc Arena to Lechia Gdańsk i Arka Gdynia
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:Przeciez Lech jeszcze kilka lat temu nie byl taki hop siup do przodu i penetrowal dolne sfery tabeli i zaliczyl epizod w II lidze.
dzerry napisał/a:Dlaczego niby Lech ma zapelnic stadion, a inny klub w podobnej wielkoscia i potencjalem aglomeracji, nie?
pozdrawiam,
dzerrry
opiszon napisał/a:
a szkoda żeby skończyły tak jak X-lecia
Posiadam "kultowy plecak z biedronki" i nie waham się go używać...
BuR-ToN napisał/a:Nie ma gdzie teraz rajstop kupować.
nie ma mnie w internecie
droginaeuro.pl napisał/a:
Co robić z obiektami po mistrzowskim turnieju, aby nie stały puste? Przykład może nadejść z Frankfurtu.
Zastanawiali się na tym gospodarze gdańskiego stadionu oraz ich goście z Niemiec. - Naszym jedynym problemem jest to, że mamy za mało dni w kalendarzu. Stadion zamykamy tylko na Boże Narodzenie - twierdził Patrik Meyer, prezes Stadion Frankfurt Management, spółki zarządzającej stadionem we Frankfurcie n. Menem.
Goście z Niemiec przedstawiali sposób zarządzania stadionem o pojemności 52 tys. widzów oraz Lanxess-Arena, halą sportową w Kolonii na 18 tys. miejsc, a więc obiektów większych niż te powstające w Gdańsku. W Kolonii np. w sobotę grany jest mecz piłki ręcznej, w nocy parkiet zamienia się w lodowisko, a w niedzielę grany jest tam mecz hokejowy. Tylko dla samych gości biznesowych dostarczanych jest ok. 4 ton jedzenia, a wywieźć po VIP-ach trzeba 4-5 ton śmieci. W hali w Kolonii odbywają się także m.in. wielkie imprezy karnawałowe - relacjonuje „Polska. Dziennik Bałtycki".
Natomiast na stadionie we Frankfurcie złożenie sceny po koncercie zajmuje kilka godzin. Sztuczną murawę hoduje się na plantacji róż, a w ciągu czterech lat do budżetu miasta wpłynęło od stadionowej spółki ok. 7 mln euro. Na stadionie na stałe pracuje ok. 100 osób, a do organizacji konkretnej imprezy zaangażowanych jest zazwyczaj ok. 2 tys. osób. Władze miasta co trzy miesiące otrzymują raport finansowy. Najtrudniejszy dla zbudowanego w 2005 roku stadionu był pierwszy rok, kiedy to obiekt przynosił straty. Potem wyszedł na prostą.
- Życzylibyśmy sobie, żeby w Gdańsku też był kiedyś taki sam problem jak we Frankfurcie, że rok ma tylko 365, a nie 400 czy 500 dni. Nie ukrywam, że budujemy stadion trochę na wyrost, ale musimy myśleć 10-20 lat do przodu. Jestem pewien, że biznesmeni przekonają się do organizacji spotkań na stadionie - mówił Paweł Adamowicz, prezydent Gdańska.
Adam Kalata, wiceprezes spółki BIEG, zwraca uwagę, że Frankfurt jest stawiany za wzór zarządzania obiektem sportowym (...) Według szacunków, utrzymanie gdańskiego stadionu ma kosztować 10-12 mln zł rocznie. Z tego 7 mln zł będzie pochodzić z kontraktu sponsorskiego z PGE (Polska Grupa Energetyczna).
Posiadam "kultowy plecak z biedronki" i nie waham się go używać...
gezeb napisał/a:W międzyczasie - dyrekcja Śląskiego chce kandydować do organizacji MŚ w lekkiej atletyce w 2015 , i dziwi mnie że nie słychać takich głosów z innych ośrodków , bo chcąc żeby inne stadiony nie stały puste potrzeba takich imprez .
W Polsce tylko Śląski się nadaje (będzie się nadawał) do MŚ w LA (Bydgoszcz za mała).gezeb napisał/a:dyrekcja Śląskiego chce kandydować do organizacji MŚ w lekkiej atletyce w 2015 , i dziwi mnie że nie słychać takich głosów z innych ośrodków
W Warszawie podobno decydenci stwierdzili, że stadion lekkoatletyczny się nie opłacaopiszon napisał/a:hmm, to pewnie dlatego że stadiony budowane na ME 2012 będą stadionami piłkarskimi (bez bieżni)
4xPentax P30T + Pentax MV + SMC-M 28mm 1:2.8 + SMC-M 50mm 1:1.7 + SMC-M 135mm 1:3.5 + Pentax AF160
Pentax Auto 110
Pentax K10D
Fujifilm X20