diplodok napisał/a:a co sie tak tej ortografii przyczepiliscie?
ortografia to nastepstwo jezyka a nie jezyk nastepstem ortografii
Omen napisał/a:no fakt zapomnialem sie ,ze ktos streylnie cos poukladal. ciezko sie mysli w jezyku polskim...
Omen napisał/a:dopiero potem ktos wyznaczyl standardy , ze trojkacik meski a kolko kobiec-To a propos waszego,czepiania sie mnie o jezyk.
Omen napisał/a:Mozecie mnie wyzucic z tego forum jak wam nie odpowiadam nie ucierpie na tym!
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
Carpe diem! Z góry przepraszam za "kąśliwość" ;-p
:: moje ::
dlaczego jest jak jest?
diplodok napisał/a:a co sie tak tej ortografii przyczepiliscie?
ortografia to nastepstwo jezyka a nie jezyk nastepstem ortografii
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
PiotrR napisał/a:A teraz pytanie do wszystkich - ile razy czytacie to, co napisaliście, zanim wciśniecie "wyślij"?
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
CytatPoza tym nie widzę różnicy między TVP i stacjami komercyjnymi.
CytatKoncentruje się pan na erosie, ale tworzył pan też kiedyś komiksy zaangażowane politycznie. Czy coś zostało z "rewolucyjnego zapału" lat 60., czy raczej podążał pan drogą "ugładzonych buntowników"?
- Jeśli chodzi o rok 68, niewiele się zmieniło. Właściwie nic. Może trochę dojrzałem. Natomiast świat zmienił się o tyle, że hasłem roku 68. było: "wszystko jest polityką". Obecnie, moim zdaniem, do świata pasuje hasło: "wszystko jest kulturą". I dlatego to, co dzieje się we Włoszech odbieram jako straszny dramat. Unicestwia się kulturę narodu, który niegdyś znajdował się właśnie w samym centrum, nie tylko w renesansie, ale i później. Natomiast w tej chwili, zmieniliśmy się w naród widzów, którzy odbierają straszliwą telewizyjną papkę, o naprawdę fatalnej jakości.
Na całym świecie jest tak, że te kultury się przenikają, a wybory przegrywa się i wygrywa dzięki telewizji. Ja rozumiem, że moje komiksy bardziej ogląda się niż czyta, jednak jeśli ktoś zechciałby poświęcić chwilę i je przeczytać, zauważy, że jest tam pewna krytyka tego świata, skierowana w szczególności przeciwko telewizji. Kiedy robię rysunki do tekstów innych autorów, nie mam na nie wpływu, ale kiedy ilustruję własne scenariusze, zawsze jest tam jakaś krytyka społeczna.
- Przeciwko Berlusconiemu?
- Przede wszystkim. Pewien znany włoski dziennikarz, Giorgio Bocca, powiedział ze Berlusconi wcale nie doszedł do władzy w roku 1994, tylko znacznie wcześniej, gdy zaczął swoją telewizją robić z Włochów kretynów. Natomiast telewizja publiczna RAI niestety zaczęła walkę o oglądalność na jego terenie, jego metodami.
Przykro jest jechać do innego kraju i kalać własne gniazdo, ale we Włoszech po prostu tak jest. I nie jest to tylko mój pogląd. To nie ja to wymyśliłem. To pogląd podzielany przez połowę Włochów. Tylko niestety ta druga połowa plus jeden, wygrywa wybory.
bEEf napisał/a:Ja czytam mnóstwo razy, ale dopiero po wysłaniu, przez to w kółko coś poprawiam i dopisuję. Trochę się na siebie za tu wkurzam.
bEEf napisał/a:Ja czytam mnóstwo razy, ale dopiero po wysłaniu, przez to w kółko coś poprawiam i dopisuję. Trochę się na siebie za tu wkurzam.
Pozdrawiam,
thrackan
Kiev 6C, Lubitel 166U | MZ-10, CE-4, P50
dlaczego jest jak jest?
thrackan, ty tez moglbys sobie darowac takie porownania.thrackan napisał/a:bełkotu na poziomie niedoedukowanego trzynastolatka.
pozdrawiam,
dzerrry
nie ma mnie w internecie
dlaczego jest jak jest?
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
tatsuo_ki napisał/a:ad robienie błędów ortograficznych: ale o czym tu rozmawiać?... wśród kulturalnych ludzi panują pewne zasady i basta... tak jak nie pluje się na chodnik, tak pisze się po polsku bez błędów...
a jak ktoś się nie stosuje do zasad panujących wśród kulturalnych ludzi, niech nie ma pretensji, że jak człowiek niekulturalny jest traktowany, żeby nie powiedzieć cham i prostak, chociaż samo się na usta ciśnie...
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj