Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Instrukcja do AF 540 FGZ
Za kilka dni przyjeżdża do mnie AF 540 FGZ i w związku z tym mam pytanie, czy mógłby się ktoś podzielić ze mną instrukcją w języku polskim.
Z góry dziękuję.

[ Dodano: 2006-11-23, 00:43 ]
A może znalazła by się instrukcja od AF 360 FGZ, funkcje ma takie same jak ta większa. Będę bardzo wdzięczny.

MarcinJ  Dołączył: 05 Kwi 2007
powielam pytanie, proszę jesli ktos ma instrukcje w PL to niech przesle na maila bede niezmiernie dźwięczny!

z góry dziękuję oraz pozdrawiam!

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Mam polską do 540. Zaraz Wam prześlę.

[ Dodano: 2007-04-22, 17:09 ]
Zdano, podaj namiar, gdzie wysłać.

argawen napisał/a:

dzieki wielkie, nie wiem jak sie odwdzieczyć, :) angielski umiem, ale instrukcja jest dla mnie nie jasna...:) nie wiem jak sie zoomuje, jak si eodpala wirelessa i wiele innych, a angielskiej instrukcji nie jest napisane wcisnij przycisk ten i ten, tylko głupi przyklad lampa moze zoomowac auto i manual ale jak si eprzechodzi z jednego na drugi tryb t juz nie napisali :) na manualu nie umiem zwiekszyc ogniskowej, wciskam co sie da a nadal jest na 16mm dla cyfry, kolkiem tez nie moge podkrecic ogniska, podobnie wireless, mam na slave, mam na wireless i lamp ai tak sie nie odpala :) moj aparat to k100d, z tego co mi wiadomoto chyba nie usiwadcze pttl w wireless, ale lampa powinna sie odpalac..., dostane instrukcje to mam nadzieje zostaną rozwiane wszystkie watpliwosci zeby nie pisac głupich postów, ze cos nie działa, nie wiem jak si erobi, a potem dostac odpowiedz patrz instrukcja :)

emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
MarcinJ, Zakamufluj swój e-mail, bo niebawem się nie pozbierasz od zalewu spamu.

argawen, wielkie dzięki, ale w moim przypadku już nie aktualne.

Dzieki chlopaki :) nie ma to jak forum pentaxian :D na cyberfoto by juz mi napisali trzebabyło kupic C albo N :D chyba musze zaczac sie wiecej udzielac tutaj niż na CF, bo cf zeszlo na psy :)

zenza  Dołączył: 22 Kwi 2006
MarcinJ nie przesadzaj z tym Cyberfoto! :) Tutaj tez ktoś może Ci odpowiedzieć abyś kupił C lub N. Wszystko zależy tylko od pytania jakie zadaje pytający :mrgreen:

zenza

no może trochę przesadziłem, ale CF już nie jest takie jakie było kiedyś. Wcześniej możliwe było poczytanie rzeczowych informacji na CF, a teraz jak na lekarstwo, jak nie pomóż Kasi, to inne typu jaka to cyfrówka albo jak zgrać zdjęcia na telefon :D Chwała bogu, ze na CF jest garstka ludzi co maja coś faktycznie do powiedzenia, jak fatman, ramza, adajko i paru innych ktorych juz wymieniał nie bede. Oni jedyni cos wnoszą pozytywnego i piszą pożyteczne rzeczy. Poki co na cf przyjemnie oglada sie galerie, bo uczestniczenie w dusyputach jest juz nudne, pisac ciagle o tym samym z tymi samymi ludźmi...

no a co do instrukcji to nie przydała mi się, bo wyszło na to ze angielską dobrze rozumiałem, tylko moja lampa blyskowa podczas przesyłki musiała byc mocno uderzona apbo potrząsnieta i zablokowal sie mechanizm zoomowania głowicy kąta rozbłysku, porządnie walnąłem lampę od boku i sie odblokował mechanizm:) niczym jak w konicyMinolcie Z10 blokujacy sie LCD :D

Szakal  Dołączył: 18 Gru 2006
Gdyby ktoś potrzebował instrukcji do 360tki to posiadam PDFa - sądząc po odzewie na forum gdy ja jej szukałem, chyba nikt do tej pory jej nie miał. ;-)

arteck  Dołączył: 21 Maj 2007
argawen napisał/a:

Oj, oj..ja też bym bardzo serdecznie poprosił o polską instrukcję...Właśnie przyszła do mnie 540-tka z instrukcją po angilesku. O ile mój angielski barowy jest taki, że przy kuflu piwka da się pogadać, to ile bym wypić musiał, żeby zrozumieć tą instrukcję po angielsku...

arteck, tu jest do ściągnięcia www.fapro.pl/zdano/AF_540FGZ_PL.pdf

dtox  Dołączył: 20 Maj 2007
Zdano napisał/a:
arteck, tu jest do ściągnięcia www.fapro.pl/zdano/AF_540FGZ_PL.pdf

mozesz wrzucic jeszcze raz, bo juz tego nie ma, a pilnie bym potrzebowal.
dzieki
:-B

dtox, patrz, wyssali wszystko ;-) .
Juz możesz ściągać.

dtox  Dołączył: 20 Maj 2007
Zdano napisał/a:
dtox, patrz, wyssali wszystko ;-) .
Juz możesz ściągać.

a to wstretne ssawki nooo

dzieki juz ssam i ja :lol:

druciak  Dołączył: 01 Paź 2007
Szakal napisał/a:
Gdyby ktoś potrzebował instrukcji do 360tki to posiadam PDFa - sądząc po odzewie na forum gdy ja jej szukałem, chyba nikt do tej pory jej nie miał. ;-)

To ja bardzo poproszę...

No i z tego wszystkiego zapomniałem się przywitać.
No to teraz: witam wszystkich serdecznie :-D

5pirit  Dołączył: 11 Wrz 2007
argawen: mogę poprosić instrukcję do 540 na maila bo na następną jałomużnę (wypłatę) chcę sobie zasponsorować uf lampę i już bym mógł sobie poczytać o niej trochę, będę bardzo wdzięczny! :-B :-B :-B

szakal: a do Ciebie bym miał prośbę o instrukcję do 360 gdyż z kolei mój dobry przyjaciel ma właśnie tą lampę i nie może z nią dojść do ładu, już widzę jak by się ucieszył, również będę bardzo wdzięczny :-B :-B :-B

Jak by co to poproszę na maila: spirit@autograf.pl

Pozdrawiam!

5pirit, trochę wyżej, w moim poście masz link do instrukcji.

5pirit  Dołączył: 11 Wrz 2007
Dzięki bardzo, nie zauważyłem :-B

nostri  Dołączył: 09 Maj 2007
macie moze juz instrukcje po polsku do af-360 fgz ?

Skocz do: