dan  Dołączył: 11 Sie 2006
bEEf napisał/a:
A ja idę jutro na Sciankę, ha!

Gdzie, w Lodzi?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
dan napisał/a:
Gdzie, w Lodzi?

Yes.
http://events.jazzga.info/
Atmosfera w klubie mega kameralna, być może da się z chłopakami piwko chlupnąć ;-)

[ Dodano: 2008-05-28, 22:44 ]
Te zdjęcia co ostatnio zapodawałem z koncertu to też z Jazzgi były.

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
bEEf napisał/a:
Atmosfera w klubie mega kameralna, być może da się z chłopakami piwko chlupnąć

Ajj... Zazdroszcze.

Wpadlbym, ale w baku ledwo chlupocze :-/

A z festiwalami to w tym roku calkiem niezle...
Roni Size Reprazent na Audioriver w Plocku
Kraftwerk trzykrotnie (!!!) w Krakowie na Sacrum Profanum.

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
bEEf napisał/a:
Atmosfera w klubie mega kameralna, być może da się z chłopakami piwko chlupnąć
bEEf, jakbys chlupal te piwka, to spytaj sie Cieslaka co z tym DVD Lenny Valentino, co? ;-)

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
dan napisał/a:

Wpadlbym, ale w baku ledwo chlupocze :-/

Sie w PKP'a zapakuj. ;)

dzerry napisał/a:
bEEf, jakbys chlupal te piwka, to spytaj sie Cieslaka co z tym DVD Lenny Valentino, co?

Spoko :mrgreen:

[edit]
Ale, był czad, ale był czad :!: :!: :shock: :shock: :shock:
Wystrzeliło mnie w kosmos :mrgreen:
Zdjęcia jeszcze w hajmatiku, ale nie wiem, czy coś wyszło (ostrzenie po :-B ), zobaczymy.

Niestety z mega-kameralnej atmosfery nici - kupa luda się zbiegła, co nie znaczy, że atmosfera była z tego powodu zła, wręcz przeciwnie :-) Po koncercie pogadałem trochę z basistą, kurcze koleś ma przerąbane, bo chyba na każdym koncerie mu mówią, że jest podobny do Chrisa Novoselica ;-) Cieślak się ulotnił, w sumie kumpel wszedł na zaplecze i chyba gadał, ale ja jakoś nie miałem śmiałości - sorry Dzerry.

Nie wiedziałem, że są tacy dobrzy na koncertach. Kumpel mówi, że po odejściu Lachowicza grają ostrzej i na koncertach to się sprawdza, oj sprawdza.

Acha - no i po koncercie kupiłem płytę. A zaraz potem ją zgubiłem :oops: Tak się wkurzyłem się, że kupiłem drugą. Tę udało mi się donieść do domu :mrgreen:

bEEf napisał/a:
Nie wiedziałem, że są tacy dobrzy na koncertach.
Cieslak to moim zdaniem najlepszy polski gitarzysta. On potrafi chyba kazdy dzwiek z gitary wydobyc.

dzerry napisał/a:
Cieslak to moim zdaniem najlepszy polski gitarzysta. On potrafi chyba kazdy dzwiek z gitary wydobyc.

Na bis chłopaki zagrali stary numer - Cieślak pyta Bieli, czy zna, ten gra coś "brdą, brdą, brdą" i pyta - "tak to leci?" - "Prawie" - "Dobra, nie ma co p...ić, zobaczymy, co wyjdzie". I jak zagrali, to wszystkim czapki spadły.
Widać, że chłopaki się rozumieją i mają radochę z grania. Gdy się nakręcali w improwizacjach, to im się michy do siebie jarzyły. Super koncert.

A jako support grał "Neo-gothic", projekt Deuce (basista Psychocukra) i jego żony na perkusji - od razu mi się skojarzyło z White Stripes ;-) Ale muza inna. Grali bardzo fajnie, niestety również bardzo krótko.

peegva  Dołączyła: 19 Maj 2008
Byłam na tegorocznym openerze i jednym z akredytowanych fotografów był Pentaksiarz :-)
Na dowód pokazuję zdjęcie jego K20D ;-)
(Miał 2 aparaty Pentax) :-)

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
Wrzuć na jakiś inny serwer, bo pyta o login i hasło.

Już działa :-)

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
Już widzę :-D .

Keek  Dołączył: 25 Cze 2008

Z tego co widziałam, to ludzie wnosili przeróżne aparaty z możliwością ustawienia ręcznego a i tak robili na automatach, więc nie ma się co dziwić, że potem na zdjęciach nic nie widać.
Ja robiłam Canonem S3 dlatego, że łatwiej przemycić.
Moje fotki z ostatnich dwóch lat można zobaczyć tutaj: http://www.openerfestival.yoyo.pl/

flying  Dołączył: 13 Sie 2007
Aparaty swoją drogą ,ale aparat +drabina (tak jak kolega z fotki ) ,wtedy jest pełny sukces.
Spotkałem kilka razy stosujacych własnie ten model z fotki , i trochę zazdrościłem punktu widzenia.

gezaj  Dołączył: 11 Mar 2008
kilka dni temu szedłem na Agę Zaryan. Ponieważ chciałem wziąć aparat pomyślałem że dowiem się, czy aby nie będzie tak, że nie będę mógł absolutnie wejść na koncert z aparatem i byłby problem gdzie go zostawić.
Zadzwoniłem do biura marketingu Pałacu Kultury Zagłębia i powiedziano mi, że absolutnie jest to zakazane, że tylko przez pierwsze 2 utwory mogą robic fotoreporterzy z pozwoleniem a amatorzy to już aaaaabsolutnie.
No i nie wziąłem ... a szkoda. Bo nikt nie sprawdzał czy wnoszę i nie było żadnych problemów gdybym miał aparat.
Sama artystka poprosiła grzecznie że jak ktoś chce to można focić ale do 2 piosenki a potem raczej żeby nie przeszkadzać. warunki były całkiem dobre bo jak się można domyślać tłumów nie było (jakieś 80-90% sali zapełnione) dojście pod samą scenę możliwe i w ogóle były dobre warunki.
Koncert bardzo mi się podobał, mojej żonie też (a ona nie przepada za taką muzyką), świetni muzycy a sama Aga naprawdę ma talent i głos... tylko tych niezrobionych fotek szkoda.

jagielus  Dołączył: 19 Lut 2008
Byłem na 3 koncertach Archive i nikt nie sprawdzał aparatów. Więc widziałem nawet kolesi z lustrzankami.
Natomiast jak byłem w Pałacu Kultury na Maceo Parker to tam kroili z aparatów już na wejściu , podczas koncertu koło mnie koleś robił fotki , to go zaraz Pani z obsługi wyczaiła i zagroziła "wyproszeniem" z koncertu.

Myślę , że te zakazy też zależą od tego kto występuje.

Ja tam zawsze zabieram "małpkę" , co mi szkodzi. Jak się da zrobić foto lub coś nagrać to super. A jak nie to trudno.

SeizeThePicture  Dołączył: 07 Lis 2009
jagielus, dokładnie, fanaberia artystów i charyzmatyczność - od tego to zależy.

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
gezaj napisał/a:
kilka dni temu szedłem na Agę Zaryan. Ponieważ chciałem wziąć aparat pomyślałem że dowiem się, czy aby nie będzie tak, że nie będę mógł absolutnie wejść na koncert z aparatem i byłby problem gdzie go zostawić.
Zarjanistka była kiedyś na rozdaniu nagród miasta Sosnowca (rok temu) w Teatrze Zagłębia. Coś często tu bywa, chyba nas lubi.

moje uzębienie

co o tym myślicie

cziki-cziki, skreczujemy

;-)

SeizeThePicture napisał/a:
jagielus, dokładnie, fanaberia artystów i charyzmatyczność - od tego to zależy.
Naprawde Ci sie wydaje, ze muzycy zajmuje sie takimi p*****? Najczesciej to sa zakazy i sankcje wprowadzane przez organizatora koncertu. Co prawda czasem dzieje sie to w porozumieniu z artysta, ale najczesciej to jest zwykla standardowa procedura organizatora. Jesli sam muzyk wyraznie wyraza zyczenie zakazu, to sa zwykle fanaberie. Np na koncertach Shakin Stevensa, nawet jak masz akredytacje, nie wolno fotografowac stop, ktore zreszta sa zasloniete 10cm "parawanikiem".

A ja jeszcze raz powtorze, ze na koncerty idzie sie sluchac muzyki, a nie robic zdjecia. Jesli chcecie robic zdjecia, to wystarczy nawiazac wspolprace z pierwszym lepszym portalem, chociazby jednym z lokalnych "moich miast" i starac sie najnormalniej w swiecie o akredytacje. Fotografowanie koncertu stojac w tlumie pod scena przeszkadza waszym sasiadom.

Skocz do: