Cytatwater-drinker napisał/a:
CytatOd siebie dodam, że z napojami izotonicznymi bym uważał.
Dlaczego?
CytatCytatwater-drinker napisał/a:
Prostsze rozwiązanie: 4 łyżki cukru na litr wody.
I to ma gwarantować uzupełnianie wypoconych mikroelementów i soli mineralnych? Fosforu, magnezu, sodu, potasu? Skąd one się w takim napoju mają brać? W cukru są czy o jakąś specjalną wodę chodzi? Jaką? I naprawdę zapewnia równowagę elektrolitową
YellowLabel napisał/a:Po co w takim razie gro osób na diecie redukcyjnej stosuje bieganie w formie interwałów?
nie ma mnie w internecie
No tak. Ja nie jestem zwolennikiem oddychania. Tu się człowiek dopiero uzależnia! Od razu wpada się w nałóg, a próby wyjścia z niego kończą się śmiertelnym zejściem.water-drinker napisał/a:Nie jestem zwolennikiem chemii. Łatwo o przesadę i nawet wpadnięcie w uzależnienie.
Najtańsza wersja napoju izotonicznego? Po co takie bzdury wypisujesz? Domowym sposobem można zrobić solidny i niedrogi napój pozwalający na utrzymanie względnej równowagi elektrolitycznej w organizmie - tyle, że posłodzona woda nim nie jest i nie będzie.water-drinker napisał/a:To jest najtańsza wersja, którą mogę zrobić domowym sposobem i na jaką mnie stać.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
matth napisał/a:podstawą diety jest niewracanie do starych nawyków
water-drinker napisał/a:Skoro tak przy teorii jesteśmy, jak wyliczać moc przy wysiłku fizycznym?
matb napisał/a:tatsuo_ki, ale cukry w kolejności spalania to są dopiero drugie a nawet trzecie.
matb napisał/a:W każdym razie podczas długotrwałego wysiłku wysoce wskazane jest stałe uzupełnianie glikogenu w mięśniach i na tym można zakończyć.
nie ma mnie w internecie
matb napisał/a:No tak. Ja nie jestem zwolennikiem oddychania. Tu się człowiek dopiero uzależnia! Od razu wpada się w nałóg, a próby wyjścia z niego kończą się śmiertelnym zejściem.
matb napisał/a:water-drinker napisał/a:
To jest najtańsza wersja, którą mogę zrobić domowym sposobem i na jaką mnie stać.
Najtańsza wersja napoju izotonicznego? Po co takie bzdury wypisujesz? Domowym sposobem można zrobić solidny i niedrogi napój pozwalający na utrzymanie względnej równowagi elektrolitycznej w organizmie - tyle, że posłodzona woda nim nie jest i nie będzie.
tatsuo_ki napisał/a:Maratończycy w okolicach, jeśli dobrze pamiętam, 10-15 kilometra dostają "kopa". To jest ten moment, kiedy właśnie kończą się cukry, a organizm przestawia się na spalanie tłuszczy.
mygosia napisał/a:Nadmiar oddychania [hyperwentyalcja] ma podobne objawy [utrata przytomnosci] jak niedobrow, wiec moze cos w tym jest...
water-drinker napisał/a:Istotne jest też pokonanie długu tlenowego na początku.
mygosia napisał/a:Nadmiar oddychania [hyperwentyalcja] ma podobne objawy [utrata przytomnosci] jak niedobrow, wiec moze cos w tym jest...
The roots of education are bitter, but the fruit is sweet
pawelek-79 napisał/a:mam problem z kolką, która łapie mnie po 1 km i trzyma
K10D; LX
Vivitar S1 105/2,5; Sigma 135-400/4,5-5,6; D-xenon 18-55/3,5-5,6; SMC A 35/2,8; SMC A 28/2,8; SMC M 50/1,4 +parę innych
Metz 32 MZ3; Pentax 540 FGZ; Slik PRO 713 CF; Slik SBH 280
water-drinker napisał/a:pawelek-79, może zwolnij oddech?
YellowLabel napisał/a:ja uwielbiam to uczucie kiedy nogi już wpadną w rytm, oddech się uspokoi i włącza się "jasio wędrowniczek" :D Wtedy aż nie chce się przestać machać tymi nogami tylko biegać biegać i biegać.
K-7 | DA 21 LTD | DA 40 LTD | DA70 LTD | 48AF-1