I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Jasiek Matacz napisał/a:Powiem Ci że twój trud zostanie nagrodzony, ja wyrwałem 35/2 za 1000zł z wliczoną wysłką DHLem
GX-10 i troszke starocia
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
Jasiek Matacz napisał/a:pierw planuje skończyć studia, ożenić się, założyć rodzinę,wybudować dom, wydać córkę/syna* za mąż/ożenić* i po 20 latach od tego faktu może uda mi się skompletować taki zestaw
No reason to get excited.
S1H | E-M5 III | w szafie: K10D i ME Super
Niesamowicie lubię tą ogniskową... Używam Sigmy 24 na cyfrze co mi daje to samo. Na cyfrze 35tka mnie nie kręciła wcale to sprzedałem.Jasiek Matacz napisał/a:odkąd kupiłem 35/2 starcza mi ono + MZ-50... Reszty sprzętu nawet nie używam, ta część mi starcza, ba w życiu nie byłem tak spełniony fotograficznie
Ja miałem odwrotne wrażenie, oczywiście na podobnych przesłonach. Jak robisz 50-tką poniżej f2 to może jest gorzej niż FA 35... Ale też da się żyćJasiek Matacz napisał/a:Nie, chyba po prostu mam aż tak mało ostry egzemplarz 50-tki, albo ta 35-tka jest tak ostra i ma tak piękne kolory
Trochę mniejsze? Innych powodów nie znajduję bo cena przecież to nie powódmatb napisał/a:A po co komu FA 35/2, skoro można mieć FA 31/1,8 Limited?
Ja bym się tak nie nastawiał. Tak naprawdę to lustro i dwie dobre stałki to już niesamowity arsenał, którym można dokonać cudów...Jasiek Matacz napisał/a:kieeeeeeeeedyś jak będę miał kasę pozamieniam to na 31/1.8 55/1.4 i 77/1.8
Powinieneś wystawiać certyfikaty z tym tekstem i podpisem żony. Wielu kolegów z foruma dzięki temu mogłoby przełamać embargo!opiszon napisał/a:no ale oczywiście jest też wyrozumiała
i nie byłbym sobą, gdybym nie napisał, że to dzięki sugestiom mojej żony, zakupiłem 1szą DA*
Oj Jaśku wymyślasz... A idź z wolną portretówką na mecz piłki ręcznej.. Chyba, że do takich zajęć trzeba kupić specjalny? Ja mecze robię prawie wyłącznie FA 50, czasem F 135, a FA 77 niestety nie nadąża...Jasiek Matacz napisał/a:Swoją drogą zawsze intrygowała mnie jedna kwestia, każdy narzeka że *55 jest strasznie wolna w porównaniu z 50-tką, ale to obiektywy portretowe-one nie mają być szybkie, one mają być celne...
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
mcgyver napisał/a:FA 77 niestety nie nadąża...
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Pozdrawiam
kwantus
-----------
K200D+grip, DA 18-55 AL II + DA 50-200 ED + SMC A 50/1,7 + Samyang 10mm/2,8 ED AS NCS CS +Pentax smc DA 35 mm f/2.4 AL + Soligor C/D 70-210/3,5 Macro | M42--> Helios 44-M-4 58//2| Metz 58 AF-1
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
xneon napisał/a:<...>kupiłem zatem takumara 135/2.5, ale to tylko połowa rozwiązania.
K-m, K-5, 18-55 II DA, 50-200 DA, Tamron SP AF 17-50/2,8, Sigma M 24/2,8, Pentax M 28/2,8 SMC, Pentax M 50/1,7, Takumar M 135/2,5, DCR-250, pinholek
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
radekone napisał/a:Moze jakis fanklub ogniskowej 35mm?
xneon napisał/a:paveld, miałem do czynienia z ogniskową 28mm, zbyt szeroko
120 | 135 | APS-C
opiszon napisał/a:ja tam na co dzień używam 26ki
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"