andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
YellowLabel napisał/a:
Chyba, że zapragniesz odgrzać frytki - to może być kłopot :D

Bywa,że odpisuję na Forum a w tym samym czasie żona podaje np.Jajka w koszulkach z frytkami.Spokojnie kończę posty,wstawiam obiad do kuchenki nastawiam kombinację grill+microwaves+convection i po 2-3 minutach mam chrupiące frytki jak z przed 15 minut

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
andybond, błąd - ja zawsze jak się zbliża czas karmienia w oborze, odchodzę od forum ;-)

nie chciałbym przeoczyć świeżo przygotowanej paszy
nie godzi się

jak dobra mikrofala by nie była, to jest kolejna, niepotrzebna obróbka termiczna, jeśli po 15 minutach od przygotowania, podgrzewasz na nowo danie :roll:

darkduch  Dołączył: 29 Cze 2008
no i wtedy jesz osobno, a tak można z żoną ...

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
Mikrofala nadaje się w zasadzie do odgrzewania , nie liczcie na chrupiące kurczaczki czy łososia
Cytat
wstawiam obiad do kuchenki nastawiam kombinację grill+microwaves+convection i po 2-3 minutach mam chrupiące frytki jak z przed 15 minut
piszemy tutaj raczej o mikrofalówkach a nie o grillach z możliwością microwaves .
Prawda jest taka że nie znam żon lub innych kucharek ,która w mikrofali zrobiła by chrupiące frytki ,nie wierzcie kobietom które tak twierdzą. :-P

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
opiszon napisał/a:
Samp napisał/a:
3. Odrzucałem modele z przyciskiem do otwierania drzwi. Nie wiem dlaczego. Może dlatego, że zawsze to jakiś kolejny mechanizm, który jest potencjalnym punktem usterek; nie przekonywało mnie to. Wolałem tradycyjny uchwyt.

ja tak samo
doświadczenie dziadków, rodziców i brata mówiło mi, że w modelach z przyciskiem, jedyne co się psuje to przycisk :-)

a mnie tak cieszy w pentaxach kluczyk który po przekręceniu otwiera slot na kartę pamięci :mrgreen:

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
opiszon napisał/a:
andybond, błąd - ja zawsze jak się zbliża czas karmienia w oborze, odchodzę od forum ;-)

Mnie się zdarza,że komenda pada w połowie postu,więc wybieram forum ;-)
roket napisał/a:
Mikrofala nadaje się w zasadzie do odgrzewania , nie liczcie na chrupiące kurczaczki czy łososia

Do pewnego momentu tak uważałem.Żona pracuje w szpitalu,wobec czego jestem niekiedy zmuszony niedzielny obiad robić z synem.Kiedyś z lenistwa i ciekawości spróbowałem ćwiartki kurczaka przygotować nie w piekarniku a właśnie w kuchence.Efekt był naprawdę zaskakujący:skórka chrupiąca a mięso do samych kości miękkie.
Naprawdę widzę różnicę między starą DAEWOO a nowym Panasonic-iem.System inwerter robi swoje.
P.S.roket,jak kiedyś będziesz w lubuskiem to zapraszam na Chickena z mikroweli :-B

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
roket napisał/a:

eeeeee... aha. :roll:
Skrzydełka, udka - chrupiące, w panierce z płatków kukurydzianych, normalnie jak z KFC i innych takich. No i dla mnie lepsze niż w piekarniku bo 1) szybciej 2)nie pływają całe w tłuszczu 3)są bardziej wypieczone i miękkie .

joker333  Dołączył: 24 Cze 2009
YellowLabel napisał/a:
) szybciej 2)nie pływają całe w tłuszczu 3)są bardziej wypieczone i miękkie .

e to nie wiesz że: :mrgreen: "Wszystko, co dobre, jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie"

roket  Dołączył: 15 Lis 2008
Widzę więcej tutaj magików niż kucharzy. :-P

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ech ;-)
idę gotować obiad
na LPGkuchence :-P

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Kuchenka bez grilla nadaje się tylko do odgrzewania, nie wyjdzie z tego nic naprawdę dobrego przygotowanego od podstaw, no way. Mam, próbowałem :-P

Za to do ogrzewania i gotowych dań (tylko broń Boże pizza) to bardzo przydatne narzędzie.

Skocz do: