Jasiek Matacz napisał/a:No właśnie, coś mnie wiosenne przesilenie dopadło, cały dzień śpiący i zły, wieczorem bez sensu łaziłem po mieście, nawet kielich GŻ mnie na nogi nie postawiał... jakie wy macie sposoby na doła/deprechę?
k10, tamron 90 Di macro, sigma70-300 DG APO, pentax SMC 18-55, pentacon 50.1/8, okulary, konwertery i inne bajery, KM a200 :)
Motory,aparaty,lornetki,latarki,
Łe, to jest dobre dla kobiet. Ja po prostu wsiadam na rower i się sponiewieram trochę, zawsze pomagaPentagram napisał/a:1. zakupy
2. ciekawa książka, ewentualnie dobry film
3. praca
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
To to już jest całkiem dla bab...Szpileczka napisał/a:Sprzątanie "chałupy"
to co, mam zmienić system żeby sobie humor poprawić?xneon napisał/a:tanie, dobre szkiełka
Szpileczka napisał/a:Sprzątanie "chałupy"
Zbynio napisał/a:Ja tak na swój barek mówię...
mcgyver napisał/a:xneon napisał/a:
tanie, dobre szkiełka
to co, mam zmienić system żeby sobie humor poprawić?
Zbynio napisał/a:Jeśli chodzi o tanie, dobre szkiełka to sięganie po nie do "chałupy" vel "kapliczki" zawsze poprawia humor i w systemie może sobie każdym, jakim tam już chce
I tu setka jest jak najbardziej w temacie ;)xneon napisał/a:ee, stałek 35 i 85 jeszcze Ci brakuje, może setki :P
mcgyver napisał/a:Ja po prostu wsiadam na rower i się sponiewieram trochę, zawsze pomaga
k10d i k-7
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
andybond napisał/a:Kiedyś często łapałem doły z byle powodów.Poszedłem do lekarz który przypisał mi lek o nazwie Coaxil.Łykałem go przez miesiąc i od 3 lat mam spokój.Generalnie chodzi o poziom hormonu szczęścia czyli serotoniny.
Zbynio napisał/a:andybond napisał/a:... Generalnie chodzi o poziom hormonu szczęścia czyli serotoniny.
Ten sam efekt, tyle, że o wiele zdrowszy, uzyskamy pałaszując czekoladę
CytatTryptofan (bo o nim tu właśnie mowa) to aminokwas występujący wyłącznie w jedzeniu (ciało ludzkie nie jest w stanie samodzielnie go wytwarzać) i jest on bardzo łatwo (oraz całkowicie bezpiecznie) wchłaniany przez organizm. Dodatkowo z tryptofanu wytwarzana jest także melatonina, która odpowiada za regenerację organizmu i głęboki sen.
Wartym polecenia pożywieniem zawierającym dużo tryptofanu są ziarna zbóź, orzechy, rośliny strączkowe, banany – czyli generalnie pokarm zawierający dużo błonnika.
Najlepszym sposobem zapewnienia sobie w organiźmie odpowiednio wysokiego poziomu tryptofanu jest jednak jego przyjmowanie w formie kapsułek. Pozwala to na odpowiednie dawkowanie (co jest niemożliwe przy spożywaniu zwykłych pokarmów) i nie wymusza odpowiedniej diety.
Tryptofan jest dostępny bez recepty jako suplement diety chociażby w odpowiednich sklepach internetowych.
wuzet napisał/a:Zbynio napisał/a:andybond napisał/a:... Generalnie chodzi o poziom hormonu szczęścia czyli serotoniny.
Ten sam efekt, tyle, że o wiele zdrowszy, uzyskamy pałaszując czekoladę
A ptasie mleczko tez moze byc ?...
S1H | E-M5 III | w szafie: K10D i ME Super