Cytati potem F 50/1.7 vs. Canon 50/1.8 - tu z kolei Pentax jest nieco lepszy.
Tekst podpisu
mily napisał/a:tak ostrosc jak plastyka obrazu, bokeh, kontrast.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
mily napisał/a:Cytati potem F 50/1.7 vs. Canon 50/1.8 - tu z kolei Pentax jest nieco lepszy.
minimalnie? canon 50:1.8 to syf kila i mogila - tak ostrosc jak plastyka obrazu, bokeh, kontrast.
"Jeśli twoje zdjęcia nie są wystarczająco dobre, to znaczy że nie masz odpowiednio dużego zuuuma"
CytatA wiesz mily, kolega ma tego Canona, przy najbliższej okazji przyjżę mu się dokładnie i porównam do mojego F 50/1.7
Tekst podpisu
Ja.mily napisał/a:ktos uzywal jupitera-9 na f2.0??? ;)
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:A z tego, co pamiętam, to Alkosowi trafił się taki Jupiterek ostry już od f2.0.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
ClicoFantastico napisał/a:Za to Pentaksowi brakuje szkieł specjalistycznych jak np. odpowiednik TS-E u Canona czy STF u Minolty.
srutututu
Sory, że jestem taki zielony, ale... co właściwie oznaczają te gwiazdki? To to samo, co "L" u Canona?Pentagram napisał/a:Pentax przede wszystkim ma "gwiazdki"
Tak, najwyższa klasa szkieł u Pentaxa.Matewka napisał/a:co właściwie oznaczają te gwiazdki? To to samo, co "L" u Canona?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Ta gwiastka oznacza linię najlepszych szkieł Pentaxa, u Canona to L , u Minolty G, u sigmy EX. Każdy producent ma swoje oznaczenie.Matewka napisał/a:Sory, że jestem taki zielony, ale... co właściwie oznaczają te gwiazdki? To to samo, co "L" u Canona?Pentagram napisał/a:Pentax przede wszystkim ma "gwiazdki"
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt