"Powinniśmy szanować poglądy religijne naszych bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia, do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, ze jego żona jest piękną kobietą , a dzieci są bardzo mądre" H.L.Mencken
"Powinniśmy szanować poglądy religijne naszych bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia, do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, ze jego żona jest piękną kobietą , a dzieci są bardzo mądre" H.L.Mencken
Pozdrawiam
CytatCześ, ale ponoć są takie aparaty jak "lustrzanki hybrydowe", ze mają w lustro i wszystko z tym związane ale nie mają wymiennej optyki.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Cześ napisał/a:No niby tak... definicja prosta i zrozumiała. Znałem ją zresztą wcześniej (sam używam "hybrydy" Fuji S5500), ale moje pytanie miało być małą prowokacją... chodzi mi o to że nie zgadzam się z nazywaniem czegoś "lustrzanką hybrydową". Albo coś jest lustrzanką albo zaawansowanym kompaktem. A nazwa "lustrzanka hybrydowa" to po prostu wymysł marketingowców!
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
Na razie puszka czarna (po szprotach) ze słoikiem (po dżemie) + filtry HOYA (z okularów spawacza)
Najważniejsze, że można tym zrobić dobre foty.
Zapraszam do mojej skromnej galerii:
http://picasaweb.google.com/Cadman1959
bEEf napisał/a:Cześ, nazwa "lustrzanka hybrydowa" nie jest wymysłem handlowców, już prędzej niedouczonych polskich dziennikarzy.
LukD
Pentax K100D + kit + Pancolar 1.8/50 + Tamron 70-300 + Starblitz 3800 DFS + inne graty
Świecisz światła mijania całą dobę? Dowiedz się, kto naprawdę na tym zyskuje.
Pozdrawiam,
Piotr
porucznikx napisał/a:Hybryda to z pewnością Panasonic FZ 20, świetne szkło ze stałym światłem 2.8, poza tym pełny manual, możliwość montażu filtrów, stopka do lampy i choć to 100% kompakt to daje wrażenie lustrzanki...przynajmniej ja tak to odbieram
Pozdrawiam
Pozdrawiam,
Piotrek
6x7, 1/2.33"
wyrwiflak napisał/a:Niestety FZ20 ma jedną wadę która DLA MNIE czyni z niego zwykłego UZ a nie hybrydę (według mojej opisanej poprzednio subiektywnej definicji) - jest to brak rolek! Wszystkie zmiany przesłony, migawki, itp. dokonuje się przyciskami jak w zwykłym kompakcie...
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
PiotrR napisał/a:wyrwiflak napisał/a:Niestety FZ20 ma jedną wadę która DLA MNIE czyni z niego zwykłego UZ a nie hybrydę (według mojej opisanej poprzednio subiektywnej definicji) - jest to brak rolek! Wszystkie zmiany przesłony, migawki, itp. dokonuje się przyciskami jak w zwykłym kompakcie...
Hmm... A w "kultowej lustrzance" MeSuper czas migawki też zmienia się przyciskami.
Pozdrawiam
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel